vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii și studenții cu pensie de urmaș, așteptați cu adeverințe de studiu la Casa de Pensii Gorj

Studenții și elevii gorjeni care beneficiază de pensie de urmaș și care au împlinit vârsta de 16 ani ar trebui să depună adeverințe de student sau elev, până pe 20 octombrie, pentru a beneficia în continuare de acest drept. În total, la nivelul județului Gorj sunt 2014 tineri care au pensie de urmaș.

La începutul fiecărui an școlar sau de studenție, persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și care beneficiază de pensie de urmaș trebuie să depună, la casele județene de pensii, adeverințe de continuare a studiilor, pentru a beneficia de acest drept. Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Gorj, Ioana Tălău, a menționat faptul că nedepunerea acestor acte, până pe data de 20 octombrie, duce la suspendarea plății pensiei de urmaș până în momentul în care beneficiarii fac dovada continuării studiilor.

Din urmă nu se dau bani”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior depunerii actelor de studii, beneficiarii vor fi repuși în drepturi, dar pentru lunile în care nu au adus actele doveditoare, nu vor mai primi bani.

Ar fi bine ca până pe 20 octombrie să aducă aceste adeverințe pentru a beneficia de pensie. Ei pot să se aducă și în decembrie, dar este păcat să piardă acest drept. Din urmă nu se dau bani, motiv pentru care noi le recomadăm să vină cu adeverințele la Casa de Pensii Gorj până în jurul datei de 20 octombrie”, a explicat Tălău.

Pot depune adeverințe de școlarizare la Casa Județeană de Pensii Gorj elevii și studenții beneficiari de pensie de urmaș care își continuă studiile în anul școlar 2017 – 2018, indiferent de nivelul acesteia, fără a depăși vârsta de 26 de ani. Adeverința, la care se anexează cuponul de pensie, trebuie să cuprindă, obligatoriu, denumirea instituției de învățământ, numele și prenumele beneficiarului, tipul de învățământ și faptul că a fost eliberată pentru anul de studiu 2017-2018.

Politica