joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

AJOFM Gorj: 800 de locuri de muncă în Spania

Ultimul bilanț întocmit de către reprezentanții Serviciului de ocupare european EURES, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, indică faptul că de la începutul anului până în prezent, nu mai puțin de 193 de gorjeni au fost consiliați în vederea găsirii unui loc de muncă peste hotare. Cei mai mulți s-au arătat interesați de plecări în Spania, Danemarca, Portugalia sau Marea Britanie.

Potrivit reprezentanților AJOFM Gorj, 48 persoane din județul Gorj au obținut contracte de muncă cu angajatori străini, astfel: 23 persoane au obţinut contract de muncă în Danemarca pentru muncitor necalificat agricultură, 17 persoane au obţinut contract de muncă în Spania agricultură, trei persoane – ambalatori în Spania, patru persoane -în Portugalia pentru muncitor necalificat agricultură, un gorjean-în domeniul îngrijirii persoanelor în Marea Britanie, două persoane din județul Gorj au obținut contracte de muncă ca și vopsitor auto în Suedia (persoanele au contract de muncă în România și au fost detasați în Suedia).

41 euro/zi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vestea bună vine de la un angajator spaniol, această țară oferind 800 locuri de muncă pentru cules de căpșuni, sezonul 2018, pentru femei și cupluri cu vârsta 18-50 ani. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi. Reprezentanții AJOFM Gorj intenționează să organizeze o bursă a locurilor de muncă pentru Spania, cel mai probabil în decembrie, anul acesta. De asemenea, tot în această lună, la Brașov, se va organiza o bursă a locurilor de muncă în domeniul hotelier – gastronomic pentru persoanele care doresc să lucreze în Germania. Se oferă următoarele posturi: ospătar – 8 posturi, recepționer – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 4 posturi, coordonator evenimente – 1 post, sous chef – 1 post, organizator salon mic dejun – 1 post, agent operațiuni hotel – 1 post și agent servicii clienți – 1 post, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți angajatori germani, reprezentați de Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Hessa. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare profesională și experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune/foarte bune de limbă germană și/sau engleză. Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1.800 – 2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și sous chef, 1.850 – 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer, organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți, 2.000 – 2.500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente.

Politica