joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cel mai bătrân leu de la Zoo Craiova a decedat

O leoaică de peste 20 de ani, cel mai bătrân exemplar al acestei specii de la Zoo Craiova, a murit în dimineața de sâmbătă, după circa trei luni de când a început să nu se mai simtă bine. DSVSA Dolj va efectua necropsia pentru a se stabili care au fost cauzele morții leoaicei.

Cel mai bătrân exemplar de leu, o leoaică, de peste 20 de ani, de la Grădina Zoologică din Craiova, a murit sâmbătă dimineața. Felina prezenta, de aproximativ trei luni, semne de oboseală și, totodată, nu mai mânca, motiv pentru care au anunțat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Dolj. Aceasta a decis monitorizarea animalului.

„Medicii veterinari de la DSVSA ne-au recomandat un tratament cu vitamine, deparazitare, alte tratamente specifice speciei. Din păcate, nu a răspuns la tratament. Am decis atunci ca exemplarul să fie izolat de perechea sa. Am luat legătura și cu alți medici veterinari de la grădini zoologice din țară care ne-au spus că din cauza vârstei înaintate nu ne recomandă alte tratamente ce necesită anestezie deoarece acest animal poate muri sub această intervenție”, a precizat Laurențiu Păun, șef Birou Administrativ Grădină Zoologică Craiova, conform unui comunicat de presă emis de instituție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Grădinii Zoologice au anunțat, sâmbătă dimineața, conducerea DSVSA Dolj. Cadavrul va fi transportat la sediul acestei instituții pentru eliberarea documentului sanitar veterinar de necropsie.

Politica