vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Internet gratuit în comunităţile rurale

Proiectul Comisiei Europene privind accesul gratuit la WiFi în spațiile publice a trecut prin Parlamentul European, fiind considerat un program benefic pentru comunitate. Europarlamentarul liberal Marian Jean Marinescu a dat această veste săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul cabinetului său din Craiova.   

Vizate de proiectul WiFi4EU sunt, în special, zonele rurale. Grație acestui program, accesul la internet va fi gratuit în parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa. 

La Strasbourg a mai fost semnat un regulament pentru WiFi. Sunt în jur de 120 de milioane euro disponibili, în acest moment, pentru 5.000-6.000 de comunități din Europa, pentru ca aceste comunități să aibă o zonă publică care să fie conectată la internet. În general, se doresc zone rurale astfel încât să existe o piață publică care să aibă o astfel de conexiune. Este un proiect foarte interesant care a trecut foarte repede prin Paralment. Ideea a fost foarte bună. Pentru România, cred că este un lucru extraordinar întrucât poate să facă legătura zonelor rurale cu restul lumii. Serviciul este gratis. Dacă te-ai cuplat într-un loc din Europa rămâi cuplat peste tot unde te duci și unde ai o asemeanea zonă prinsă în proiect. Acest program are efect direct asupra Europei și implicit asupra României”, a anunțat Marian Jean Marinescu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sectorul public, beneficiar direct

Acest buget european va fi distribuit într-un mod cât mai echilibrat din punct de vedere geografic, astfel încât, până în 2020, cel puţin 6.000 de localități din UE să beneficieze de conexiuni de mare viteză. Inițiativa WiFi4EU se adresează organismelor din sectorul public, în special municipalități locale, biblioteci, centre de sănătate etc. Se vor finanţa echipamentele şi costurile de instalare, urmând ca beneficiarul să plătească pentru conectivitate (abonamentul la internet) şi întreţinerea echipamentului timp de cel puțin trei ani.

Politica