vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orșoveanul Dalin Munteanu a ajuns la Ripensia

După o pauză de un deceniu, un nou portar originar din Mehedinți a apărat în Liga a II-a.

Fără fotbal în ligile naționale de 4 ani, județul Mehedinți a mai rămas reprezentat în Liga a II-a doar de 2 jucători, ambii fiind la debutul în eșalonul secund. Dacă mijlocașul Ionuț-Viorel Coadă, fost junior la CSS Drobeta Turnu Severin, a ajuns în vară  la ASU Politehnica Timișoara, după ce a jucat sezonul trecut în Liga a III-a, la UTA Arad II, portarul Dalin – Alexandru Munteanu a debutat săptămâna trecută la Ripensia Timișoara, fiind integralist în meciul cu Metaloglobus București (4-1).  Născut pe data de 6 iunie 1997, în municipiul Orșova, Munteanu a mai apărat la CSS Drobeta Turnu Severin (2008-2013), Chelsea București (2013-2015), Sporting Roșiori (2015-2016) și Național Sebiș (în returul sezonului trecut din Liga a III-a).

„Ziua debutului la Ripensia a fost una specială pentru mine. Am trăit cel mai important moment al carierei. Sunt foarte bucuros că mi-am ajutat echipa și că am debutat cu o victorie. Sper ca pe viitor să fie bine, atât pentru mine, cât și pentru echipă. Mă simt minunat să joc într-o asemenea atmosferă. Vă dați seama, până acum am evoluat doar la juniori și Liga a III-a, astfel că am mari emoții de fiecare dată când intru în teren, mai ales din dorința de a avea o evoluție cât mai bună. Mă simt foarte bine la Ripensia, avem un grup unit, căruia îi mulțumesc pentru primire. Mulțumesc conducerii tehnice și administrative a clubului, pentru încrederea și șansa pe care mi-au oferit-o!  Promit să mă pregătesc din ce în ce mai bine și să ajut acest frumos club cât mai mult. Nu pot omite nici frumoasa galerie, care ne încurajează din tribune și pur și simplu pot spune că simt cum suporterii ne dau aripi, cum ne împing de la spate. Le mulțumesc și lor și îi felicit pentru susținerea și eforturile care le fac pentru noi. Visul meu e să ajung în Liga I, dar pentru a ajunge acolo trebuie să apăr cât mai bine la Ripensia. În străinătate mi-ar placea să joc în Anglia, fiindcă mă ajuta talia, dar îmi place și campionatul italian”, a declarat orșoveanul Dalin Munteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ultimul portar originar din Mehedinți care apărarse în liga secundă fusese severineanul Adrian Nedelcea, la CS Building Vânju Mare, în sezonul 2006-2007.

În returul sezonului trecut, portarul severinean Ricardo Filip, fost junior și el la CSS Drobeta Turnu Severin, s-a aflat în lotul echipei ASU Politehnica Timișoara, pentru care n-a apărat însă niciun minut, motiv pentru care i-a fost reziliat, în vară, contractul.

În prezent, în Liga a III-a, portarul severinean Adelin Iliescu (19 ani), fost internațional de juniori, apără la Șoimii Lipova, iar Ricardo Filip (20 ani) a ajuns la AFC Odorheiul Secuiesc.

La juniorii U19 de la Ripensia apără mehedințeanul Alexandru Ciută (17 ani), fost la ACS Luceafărul Drobeta. În Liga I, niciun portar originar din Mehedinți n-a apărat vreodată.

Politica