vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Tinerii morţi în accidentul din Austria, repatriaţi abia după identificarea tuturor victimelor

Rudele tânărului din Movileni care a decedat, alături de soţia sa, în accidentul rutier din Austria, în urmă cu două săptămâni, spun că trupurile neînsufleţite ale tinerilor nu vor fi repatriate până când autorităţile austrice nu vor identifica toate persoanele decedate.

 

Tatăl lui Ionuţ Datcu, Ion, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că au fost informaţi de Consulatul României în Austria că ancheta mai durează minimum 10 zile, iar trupurile neînsufleţite nu vor fi repatriate până când nu vor fi identificaţi toţi morţii din accident.

„Noi ţineam legătura cu Consulatul României în Austria. Săptămâna trecută ne-au spus că trebuie să mai ajungă o probă de ADN, din ţară, şi că săptămâna aceasta vom primi trupurile, de îndată ce se va identifica şi cea de a cincea persoană.  Însă, când am sunat, zilele trecute, ne-au spus că ancheta nu s-a încheiat şi mai durează până la 10 zile, minimum, şi că mai sunt mai multe cadavre de identificat. Ne-au spus că se aşteaptă identificarea tuturor decedaţilor”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Ion Datcu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, rudele lui Ionuţ au fost contactate de poliţiştii olteni pentru a li se preleva noi probe ADN, deşi sora tânărului a ajuns la locul accidentului şi a furnizat anchetatorilor astfel de probe

„Marţi am fost contactaţi de către Inspectoratul de Poliţie pentru a ne fi prelevate din nou probe de ADN, menţionându-ne faptul că nu s-a putut face identificarea cadavrelor, deşi fiica mea a fost la faţa locului şi i-au fost recoltate şi ei probe. Nu mai înţelegem nimic”, a mai spus Ion Datcu.

Ionuţ Datcu şi soţia sa, Ioana, erau pasageri în microbuzul  morţii. Cei doi lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii. Evenimentul urma să se desfăşoare pe 23 septembrie, în satul Bacea, comuna Movileni, însă cuplul ce urma să se căsătorească a decis să-l anuleze.

Cinci români au murit în accidentul din Austria. Aceştia se aflau într-un microbuz, împreună cu mai mulţi străini. Microbuzul, înmatriculat în România, a ieşit de pe şosea, s-a lovit de un cap de pod şi s-a răsturnat.

Una dintre victime a fost catapultată din vehicul.

„Cinci cetăţeni au decedat, iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, a precizat MAE.

Politica