joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Învățământ postliceal sanitar, în Dăbuleni

Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni pregătește, din acest an școlar, și asistenți medicali.

În cadrul instituției a fost înființată o clasă de învățământ postliceal cu specializarea Asistent Medical Generalist, dispunând de 28 de locuri. Elevii care s-au înscris, urmează cursurile gratuit.

În cadrul Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” s-a înființat, cu sprijinul nostru, al Consiliului Local, pentru prima dată, o clasă de asistenți medicali. Începând din acest an avem o școală postliceală sanitară de stat, fără taxă, pentru tinerii din zonă. De la anul, sperăm să avem și învățământ tehnologic și economic”, a declarat primarul din Dăbuleni, Aurel Băjenaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unitatea de învățământ a luat ființă în data de 15 septembrie 1961, fiind cunoscută sub numele de Școala Medie Mixtă Dăbuleni, în care învățau elevi din clasele I – VIII. Din 1965, Școala Medie Mixtă ia denumirea de liceu, astfel încât, în anul școlar 1964-1965, la Dăbuleni, este dată prima promoție de liceu. În perioada 1961-1977, a funcționat ca liceu cu două profile: real și uman.

Din 1973, fiind redus numărul de clase la Liceul de cultură generală din Dăbuleni, a funcționat numai secția de real. Începând cu 1977, Liceul se comasează, prin decret prezidențial, cu Liceul Agroindustrial din comuna Bechet.

În 1990, apare Liceul Teoretic „C. Brâncoveanu” Dăbuleni care funcționează, până în anul 2001, în incinta școlii generale Nr. 4. Din 2001, liceul funcționează într-o locație nouă, care îndeplinește înalte standarde de calitate. Numele vine de la voievodul Constantin Brâncoveanu (1688-1714), apărător al moștenirii Basarabiei, moștenire care se integrează în moșia satului Recica Dabului. De altfel, localitatea Dabuleni este parte a Așezămintelor Brâncovenești.

Politica