Actualitate, Olt, Oltenia, Sport

Pirelli a lansat o nouă stagiune a proiectului social Inter Campus Slatina

Se urmărește integrarea socială a copiilor săraci prin fotbal

Cea de-a noua stagiune a proiectului social Inter Campus Slatina, finanţat de Pirelli Tyres România, a fost lansat, marţi, prin organizarea unor meciuri demonstrative de fotbal, pe Esplanada din centrul oraşului.

La eveniment au participat noul CEO al Pirelli România, Wolfgang Meier, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Slatina. Inter Campus Slatina este un proiect social, non-profit, finanţat în întregime de Pirelli Tyres România, în colaborare cu organizaţia Comunita Nuova Onlus şi Inter Futura. Proiectul are ca şi obiectiv principal promovarea socială prin sport.

Prin meciurile demonstrative de fotbal, organizate marţi şi la care au participat mai mulţi copii care beneficiază deja de proiect, coordonatorii centrului Inter Campus şi-au propus să coopteze cât mai mulţi copii cu vârste cuprinse între şase şi 14 ani. În cea mai mare parte, copiii provin din medii sociale sărace, scopul proiectului fiind integrarea lor în societate, prin sport.

„Este o plăcere pentru mine să deschid noua stagiune pentru Inter Campus. Suntem de nouă ani la Slatina, alături de FC Internazionale Milano şi de Comunita Nuova. Este o onoare pentru mine să fiu, astăzi, în calitate de reprezentant al companiei Pirelli, alături de aceşti copii care au între 6 şi 14 ani, care participă în acest proiect şi care, prin intermediul fotbalului, învaţă ce înseamnă prietenia şi fairplay-ul”, a declarat Wolfgang Meier.

CEO-ul Pirelli s-a declarat încântat de pasiunea copiilor slătineni, arătat în meciurile demonstrative.

„Cu siguranţă sunt copii talentaţi la fotbal. Pasiunea se poate observa în ochii acestor copii şi dacă ei sunt alături de noi aici, în această după-amiază, o fac pentru că le place cu siguranţă fotbalul. De acest proiect beneficiază 100 de copii, care provin din diferite medii sociale. Ei intră în acest proiect la vârsta de şase ani şi continuă până la 14 ani”, a mai afirmat Meier.

Reprezentantul grupului italian a ţinut să le mulţumească voluntarilor care coordonează activitatea Inter Campus Slatina, mulţi dintre ei fiind foşti beneficiari ai centrului.

„Un astfel de proiect de responsabilitate socială, se derulează la cele mai înalte cote şi datorită voluntarilor pe care îi avem. Mulţi dintre ei au făcut parte din acest proiect, pe când erau copii, au rămas alături de noi şi nu putem decât să le mulţumim pentru implicare, aşa cum mulţumim şi autorităţilor locale, cele care ne-au susţinut de fiecare dată în cei nouă ani de activitate”, a mai declarat Wolfgang Meier.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea, prezent la eveniment, a asigurat de sprijinul administraţiei locale pentru acest proiect.

„Primăria Slatina continuă să sprijine sportul şi astăzi ne aflăm la cel de al nouălea an în care, alături de Pirelli, continuăm să sprijinim cel mai iubit sport de pe planetă. Suntem foarte încântaţi şi dorim să felicităm încă o dată pe cei din conducerea Pirelli că nu au abandonat această iniţiativă. Pot să-i asigur din partea actualei administraţii că vom fi alături de ei şi în continuare”, a spus Manea.

Lovitura de start în noul sezon al Inter Campus Slatina a fost dată de Wolfgang Meier care, alături de reprezentantul primăriei, a schimbat câteva pase cu micuţii prezenţi în centrul oraşului. 100 de copii, fete şi băieţi, beneficiază anual de centrul finanţat de Pirelli.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE