vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 500.000 de euro pentru cinci comune din Dolj

Cinci comune din Dolj, care fac parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Lunca Jiului – Câmpia Desnățuiului, au primit finanțare pentru proiecte privind infrastructura rutieră. Aceste lucrări au fost depuse în prima sesiune deschisă pe măsura M1/ 6B, „Dezvoltarea zonei GAL prin investiții realizate în dezvoltarea infrastructurii din interiorul localității”.

Autoritățile publice locale care au depus astfel de proiecte sunt Breasta, Bucovăț, Sălcuța, Pleșoi și Terpezița, selecția fiind făcută de către reprezentanți ai GAL Lunca Jiului-Câmpia Desnățuiului. Dosarele au fost alese după o evaluare temeinică, prin aplicarea unor criterii de adecvate specificului local, suma totală de bani pusă la bătaie fiind de aproximativ 500.000 de euro.

„800 de metri de asfalt, în satul Palilula”

Policlinica Buna Vestire Craiova

În comuna Bucovăț, cu banii obținuți, autoritățile vor asfalta o porțiune de drum în satul Palilula, fiind vorba despre o distanță de 800 de metri.
„Am depus un proiect pentru asfaltare și am fost selectați. Este vorba despre 800 de metri de asfalt, în satul Palilula. Va fi o investiție un pic mai complexă, întrucât după ce s-au efectuat studiile geotehnice s-a ajuns la concluzia că actualul strat nu poate fi bază pentru asfalt. Sunt lucrări de efectuat privind susținerea, mai ales că vorbim despre un teren accidentat. Vor trebui parapeți de sprijin, rigole, deci nu doar asfaltarea propriu-zisă. Am obținut avizele necesare și sperăm că, dacă ne lasă și vremea, să trecem cât mai curând la treabă. Suma primită este de 100.000 de euro”, a declarat Cristian Tuță, primarul comunei Bucovăț.

Asfaltare și la Breasta

Asfaltare se va face și în comuna Breasta. Potrivit primarului Marin Marcu, tronsonul de drum prins în proiect este chiar Strada Primăriei.
„Tot pentru infrastructură rutieră vom folosi și noi acești bani. Este vorba despre un kilometru de asfalt pe Strada Primăriei, fiindu-ne alocată aceeași sumă, adică 100.000 de euro”, a menționat Marcu.

Terpezița și Sălcuța, câte 100.000 de euro

La rândul lor, edilii comunelor Terpezița și Sălcuța au optat tot pentru asfaltare. Astfel, în comuna Terpezița se va asfalta o porțiune de 800 de metri de drum, la intrare în satul Căciulat. La Sălcuța, utilajele vor avea de lucru chiar în satul Sălcuța, și aici fiind alocată aceeași sumă de 100.000 de euro.

O nouă sesiune de finanțare, alte planuri locale

Potrivit reprezentanților GAL Lunca Dunării-Câmpia Desnățuiului, o a doua sesiune de finanțare va fi deschisă cel mai târziu luna viitoare. Majoritatea edililor prinși în program va opta tot pentru asfaltare, primarul din Bucovăț fiind încă nehotărât. Acesta din urmă are în plan și construirea unei piețe comunale, urmând să ia o decizie finală în timp util.

Politica