joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

44 de chiulangii, prinși de polițiști

44 de elevi din învăţământul preuniversitar şi gimnazial au fost prinși de polițiștii mehedințeni în timp ce absentau nejustificat de la cursuri. Polițiștii i-au consiliat și au informat unitățile de învățământ despre cei 44 de chiulangii.

Aceasta, în cadrul unei acțiuni pe care Poliția Mehedinți a desfășurat-o marți, în intervalul orar 09:00-12:00, la nivelului întregului județ, acţiune “pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional care afectează climatul de ordine şi linişte publică în zona unităţilor de învăţământ, activitate la care au participat 100 de polițiști”, după cum au arătat reprezentanții IPJ Mehedinți.

“De asemenea, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, Legii nr. 12/1990, şi Legii nr. 333/2003.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, poliţiştii au verificat 39 de localuri de alimentaţie publică situate în proximitatea şcolilor, au contactat 29 de directori ai unităţilor de învăţământ, verificând, de asemenea, personalul de pază din 9 unităţi şcolare”, mai arată Poliția Mehedinți care a anunțat că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate periodic, “întrucât siguranţa în şcoli şi prevenirea absenteismului şcolar reprezintă o prioritate pentru poliţia mehedințeană”.

 

Politica