miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe asfaltarea în Dăbuleni. Contractul cu firma care va executa lucrările, semnat

18 străzi din orașul Dăbuleni vor fi asfaltate în perioada următoare, contractul cu asocierea de firme care va executa lucrările fiind semnat, joi, de reprezentanții acesteia și cei ai Primăriei.

Reabilitarea celor 18 străzi, care însumează 20 de kilometri, presupune asfaltare și realizarea de rigole carosabile. Proiectul este finanțat din bugetul de stat prin PNDL și din bugetul local al Dăbuleniului.

Valoarea contractului, la momentul scoaterii la licitație, a fost de 33 milioale lei, cu TVA, dar a fost câștigat cu o sumă mai mică de asocierea de firme SC Urbicon Team SRL și Tehnocer SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Joi a fost semnat contractul cu constructorul, iar în maxim două săptămâni ar urma să fie îndeplinite toate formalitățile, astfel încât de la 1 octombrie să poată începe lucrarea efectiv.

“E foarte bine că începe lucrarea pentru că Dăbuleniul avea nevoie de o infrastructură de drumuri asfaltate sau betonate, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă s-a efectuat lucrarea de canalizare pe masterplan, terenul este nisipos și vă dați seama că la orice ploaie, apa pluvială intră în canalizare și se colmatează și refulează în gospodăriile oamenilor. Era nevoie neapărată de covor asfaltic”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Aurel Băjenaru, primarul orașului Dăbuleni.

Edilul a mai precizat că a cerut sprijinul Guvernului și pentru asfaltarea altor străzi. Nu l-a primit însă.

“Noi am mai efectuat un studiu de fezabilitate, însemnând în același timp și studiu geo-tehnic și ridicare topo, pentru încă vreo 35 de străzi. Am depus documentația la Guvern, tot pe OG 28, etapa a II-a, dar din păcate nu ni s-a aprobat nicio sumă. S-a făcut deja repartizarea, Dăbuleniul a fost exceptat. Noi o să stăruim în continuare să vedem dacă vom reuși pentru că chiar e nevoie la Dăbuleni de asfaltare, mai ales că de 13 ani e oraș și arată ca o comună renovată”, a mai spus Aurel Băjenaru, primarul orașului Dăbuleni.

 

 

 

 

Politica