joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Control de la Poliție și de la ITM, la angajatori

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari și Postului de Poliție Negomir, cu sprijinul de specialitate al ITM Gorj, au desfășurat, miercuri, acțiuni multiple în vederea prevenirii și combaterii cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, pe raza localităților Rovinari și Negomir.

Obiectivul general al acțiunilor a fost acela de a diminua consecințele negative, sociale și economice, care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale.

La punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Rovinari, unde se efectuează lucrări de anvelopare a unui bloc, au fost identificate 2 persoane pentru care angajatorul nu a făcut dovada faptului că ar fi semnat un contract individual de muncă, fapt pentru care acesta a fost invitat la sediul I.T.M. Gorj în vederea aplicării sancțiunii contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. 500/2011.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe raza comunei Negomir au fost controlate un număr de 6 societăți comerciale din domeniul construcțiilor, ce efectuează lucrări pentru canalizare și apă. Cu această ocazie au fost verificați 29 de angajați, nefiind identificate persoane fără contract de muncă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Administratorii societăților comerciale au fost invitați la sediul ITM Gorj pentru verificarea mai multor documente, în vederea stabilirii cu exactitate dacă există și alte nereguli privind legislația muncii.

Politica