joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Pompierilor din România, marcată şi la Slatina: înaintări în grad, defilarea autospecialelor şi un exerciţiu demonstrative

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, miercuri, la Slatina, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, unde s-a desfăşurat o ceremonie, a defilat Garda de Onoare şi autospecialele din dotarea ISU Olt şi s-a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ.

La eveniment au participat, printre alţii, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi prefectul Silviu Neacşu. Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național al României.

Prim adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, locotenent-colonel Ovidiu Ciobanu, a dat citire mesajelor transmise cu ocazia Zilei Pompierilor din România de către Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Daniel Dragne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul Neacșu a transmis mesajul doamnei ministrul al Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, doi ofițeri și șapte subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu. Cadre avansate sunt de la Inspectorat, Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Stația Scornicești.

În cadrul festivității de miercuri, a avut loc și premierea serviciilor voluntare pentru situații de urgență din județul Olt, care s-au clasat, în acest an, pe primele trei locuri la etapa județeană a concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Pe locul al III-lea s-a clasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgănești Olt, locul al II-lea a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Radomirești, iar pe prima treaptă a podiumului s-a clasa Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din dotarea ISU Olt.

După încheierea ceremonialului, în parcarea Instituției Prefectului, s-a desfășurat un exercițiu demonstrativ și au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție. Cei prezenţi au putut să vadă cum acţionează pompierii pentru salvarea persoanelor implicate în accidente rutiere.

Politica