vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Licitația pentru reabilitarea Colegiului „Carol I”, anulată?

Licitația pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului Național „Carol I” și a Operei Române Craiova ar fi fost anulată. Cel puțin asta a anunțat primarul Craiovei, Mihail Genoiu, într-o conferință de presă susținută miercuri. Miercuri după-amiază, însă, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), licitația era tot în desfășurare.

Procedura de achiziție ce vizează contractul de reabilitare și consolidare a Colegiului Național „Carol I” și a Operei Române Craiova ar fi fost anulată. Mult-așteptata investiție a mai pierdut, astfel, trei luni, de la demararea licitației și până în prezent, timp în care clădirea se degradează pe zi ce trece.

Licitația pentru Liceul „Carol I” a fost anulată din cauza faptului că procedura nu a fost respectată în totalitate. La ora aceasta se reîncarcă documentația pe SEAP pentru a se începe o nouă procedură. Avantajul este că, la ora asta, documentația este verificată de ANAP, nu mai trebuie să treacă prin toate acele etape de verificare și începe direct depunerea ofertelor”, a anunțat primarul Craiovei, Mihail Genoiu, într-o conferință de presă susținută miercuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În pofida acestor declarații, licitația apărea, miercuri după-amiază, ca fiind „În desfășurare” în SEAP.

carol-i-seap

Jurnalul Olteniei a scris, în urmă cu trei zile, despre unicul ofertant înscris la licitație. Este vorba despre asocierea COSTRUCȚII ERBAȘU SA (București) – SC EURAȘ SRL (Satu Mare) – SC DELTA ACM 93 SA (București) – SPA INOVATIONS SRL (București), cu CONSTRUCȚII ERBAȘU SA ca lider de asociere. Consorțiul de firme are și doi subcontractanți, RCH CON INSTAL SRL (Călărași) și SC CONCIVIC SRL (Slobozia).

Lucrarea este estimată la 27.284.744,15 lei fără TVA (32.468.845,54 de lei cu TVA), adică echivalentul a 5.996.515,27 de euro fără TVA, cu un termen de execuție de 30 de luni (proiectare, execuție și autorizare ISU).

Politica