vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă

Până la data de 15 septembrie 2017, se fac înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova pentru anul universitar 2017/2018.

Facultatea dispune de un total de 94 de locuri, dintre care 9 la buget, 84 la taxă și un loc pentru rromi. Până la data de 15 septembrie, cei care doresc să urmeze 4 ani de studii superioare în Teologie, pot alege una dintre cele trei specializări disponibile: artă sacră (20 de locuri la taxă), arte plastice-pictură și sculptură (17 locuri la taxă) și teologie pastorală (9 locuri la buget, 47 la taxă și un loc pentru rromi).

Pr. lect. univ. dr. Ion Reșceanu ne-a vorbit despre oportunităţile şi condiţiile de studiu pe care le au la dispoziţie studenţii: „Facultatea noastră reprezintă instituția ecleziastică a zonei – Mitropolia Olteniei – și obiectivele sale legate de învățământul teologic: formarea viitorilor preoți, profesori de religie şi a celor care vor fi angrenați în centre sociale, centre pentru copii, pentru bătrâni sau alte programe asemănătoare. Facultatea pune la dispoziție un centru de restaurare, unde avem ateliere de lucru, laboratoare, spații expoziționale. Dispunem de tot ce au nevoie studenții ca să se formeze”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marian Iosu (student la Teologie în anul II) ne-a povestit ce înseamnă pentru el facultatea și ce beneficii i-a adus până acum: „Facultatea de Teologie îți oferă posibilitatea de a lucra încă din anul I în calitate de cântăreț bisericesc. Poți face practică în cadrul facultății în fiecare săptămână. Profesorii sunt alături de tine și te sfătuiesc părintește. Teologia are multe puncte forte. Spre exemplu, îți dezvolți urechea muzicală și vocea, mergând la corul facultății, unde sunt selectați cei mai buni. În urmă cu doi ani, când m-am înscris aici, absolvisem deja un liceu teologic și aveam noțiunile de bază. Una dintre experiențele cele mai plăcute a fost aceea de a face parte din corul teologic al Craiovei. Studenții pot deveni membri ai corului printr-o selecție care se face în primul an”.

Absolvenții Facultății de Teologie pot deveni profesori de teologie sau de desen, preoți, diaconi, pictori de icoane sau de biserici, sculptori, restauratori de monumente religioase, artiști plastici, ghizi de artă, galeriști sau consilieri artistici.

Toate detaliile pe www.ucv.ro; facebook.com/ucvro; youtube.com/user/UniversitateCraiova, şi pe site-ul Facultăţii: http://teologie.central.ucv.ro/

 

Politica