vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPJ Gorj: Campania „Școala în siguranță”

Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor este una din prioritățile Poliției Române, stabilite în activitatea de prevenire a criminalității, școala fiind, alături de familie, un mediu important de formare a caracterelor tinere, de socializare, de asimilare a unor cunoștințe teoretice, dar și de educare. Prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor, pot determina formarea unor generații de tineri care resping tentațiile ilicite și anturajele delincvente.

Astfel, orice demers educativ-preventiv, mai cu seama unul de informare a publicului larg cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de auto-protecție, este menit să asigure un climat social propice dezvoltării unui comportament adecvat. Informarea și modelarea comportamentului copiilor în spiritul prevenirii criminalității și victimizării, în mediul școlar, reprezintă scopul pentru care Inspectoratul General al Poliției Române a inițiat Campania „Școala în siguranță”.

Campania se va desfășura la nivel național, în perioada 04 – 29.09.2017, având ca grup țintă publicul larg, cu accent pe elevi, fiind totodată implementată de către polițiști în unitățile de învățământ din județul Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcțiile de acțiune ale campaniei sunt reprezentate de:

– Informarea publicului larg (elevi, părinți, cadre didactice) cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale;

– Informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică (proximitate) și prevenire, în activitățile de informare derulate în unitățile de învățământ.

– Mediatizarea activităților preventive.

În acest sens, vor fi desfășurate zilnic activități informativ-preventiv în unitățile de învățământ și vor fi transmise mesaje pozitive, în vederea prevenirii incidentelor în școli.

IPJ Gorj

Politica