joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fabrică a unei societăți din China, la Peștișani

O firmă chineză va deschide, în această toamnă, la Peștișani, prima sa fabrică. Aceasta ar urma să dea de muncă la aproximativ 30 de localnici și se va axa pe producția de brichete pentru centrale, scrie igj.ro.

În satul Gureni din comuna Peștișani se va deschide, în luna octombrie, o fabrică a unei societăți chineze. Conform igj.ro, aceasta a încheiat un parteneriat cu o firmă care deține microcariere de cărbune în bazinul Motru. Afacerea celor din China are la bază lignitul.

Primă fabrică de brichetare a cărbunelui va fi deschisă în octombrie. La sfârșitul acestei luni, afaceriștii din China vor începe interviurile de angajare, urmând ca aproximativ 30 de localnici să își găsească un loc de muncă. Inaugurarea fabricii va avea loc în octombrie, în prezența investitorului principal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba de o fabrică de brichete, chinezii au găsit un partener local cu care s-au asociat. Au semnat deja contracte pentru furnizarea materiei prime. Vor înființa 30 de locuri de muncă, și asta doar pentru prima fabrică pe care o vor deschide, cea de confecționare a brichetelor de cărbune pentru centralele termice. Utilajele sunt în hala construită la Gureni. O să asfaltăm și noi drumul, pentru a le asigura condiții investitorilor chinezi. Vom investi aproximativ cinci miliarde lei vechi”, a spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, pentru sursa citată.

Prezent la ceremonia de deschidere a anului școlar, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, profesorul Gheorghe Nichifor, a vizitat și hala în care va funcționa noua fabrică de brichete din satul Gureni.

Foto: igj.ro

Politica