vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Pompierilor, organizată de ISU Olt la secţia dedicată „Istoriei Focului”, de la Muzeul Câmpiei Boianului

Manifestările organizate de ISU Olt, de Ziua Pompierilor, încep marţi, cu o prezentare a tehnicii de intervenție, în orașul Drăgănești-Olt, la Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu”.

Inspectorul şef al ISU Olt, locotenent colonelul Adrian Tănase, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că a fost aleasă această locație pentru a duce un omagiu lui Traian Zorzoliu, cel care și-a dedicat întreaga viață culturii și tradițiilor românești, dar și pentru a readuce în atenția publicului secția dedicată „Istoriei focului” care funcționează în acest muzeu.

Cei care vor participa la evenimentul din orașul Drăgănești Olt vor putea vedea echipamentele folosite de-a lungul istoriei de formațiunile de pompieri, dar și autospecialele moderne cu care pompierii militari acționează pentru gestionarea situațiilor de urgență”, a declarat Tănase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest an se împlinesc 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, act eroic al pompierilor Capitalei, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, care au înfruntat armata otomană venită să înăbușe revoluția română.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sâmbătă, s-a desfășurat un ceremonial religios la mormântului pompierului erou, din comuna Valea Mare, sublocotenent post-mortem Ionuț-Cristian Ungureanu, care și-a pierdut viața în incendiul puternic, din 26 mai 2010, izbucnit la un complex comercial din București.

După evenimentul de marţi, de la Drăgăneşti-Olt, miercuri, porțile subunităților din cadrul ISU Olt se vor deschide pentru cei care doresc să cunoască o parte din tehnica de intervenție a pompierilor.

De asemenea, în municipiul Slatina, în data de 13 septembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor ISU Olt. Ceremonialul se va avea loc pe bulevardul A. I. Cuza, în zona Instituției Prefectului – județul Olt, iar după încheierea defilării, în parcarea Instituției Prefectului, se va desfășura un exercițiu demonstrativ. Tot pentru cetățeni, în aceeași zonă, vor fi organizate o serie de ateliere de lucru și de prezentări a echipamentelor din dotare.

Politica