vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judecătoria Craiova a amânat procesul lui Surdu pentru împușcăturile din Centrul Vechi, dar i-a dat liber lui „Charlie” la manifestări cu public

Magistrații Judecătoriei Craiova au amânat, vineri, procesul în care Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, este judecat, împreună cu alți trei craioveni, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept. Însă ieri, în același dosar, judecătorii au admis solicitarea unuia dintre inculpați, mai exact a lui Marian Irinel Coandă zis Charlie, de modificare a controlului judiciar, astfel că acestuia îi este permis accesul la competițiile sportive sau alte manifestări cu public. Hotărârea nu este definitivă, iar pe fond, procesul este amânat pentru 22 septembrie a.c.

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, vineri, 8 septembrie a.c., să  amâne procesul lui Ion Pavel Surdu și al complicilor săi, pentru 22 septembrie a.c., în vederea administrării probelor propuse, în dosarul în care sunt judecați pentru împușcăturile din vara anului trecut, de la terasele din Centrul Vechi al Craiovei. În acest moment toți inculpații sunt sub control judiciar, având de respectat o serie de obligații între care:  a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Craiova conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Să nu se deplaseze în localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci; – să  nu se apropie de persoanele vătămate, Lazăr Andrei şi Ioan Florin, sau de membrii familiilor acestora. În plus, inculpații nu au voie nici să ia legătura între ei, după cum au mai stabilit judecătorii craioveni.

Numai că ieri, Judecătoria Craiova a admis cererea lui Marian Irinel Coandă zis Charlie, de a i se permite accesul la competiții sportive sau alte manifestări cu public: „Admite cererea formulată de inculpatul Coandă Marian Irinel şi pe cale de consecinţă, dispune ridicarea obligaţiei prev. de art. 215 alin. 2 lit. h din c.pr. pen. de a nu participa la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice, astfel cum s-a dispus prin încheierea din data de 11 mai 2017, pronunţată în dosarul 32016/215/2016/a6, a Tribunalului Dolj. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11 septembrie 2017”, se arată în hotărârea instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, pe 21 octombrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, zis Charlie, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi portul de cuţit fără drept. Surdu este acuzat că, împreună cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Secția Civilă a Judecătoriei Craiova ulterior ajungând la Judecătoria Mangalia, la barul Paletts din Craiova, și a făcut scandal.

La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Băăla nu e Michel?», apoi s-a întors să vadă ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis: «Lazăre, ce căutaţi mă aici? Vă omor!», iar pe partea stângă l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților. Anchetatorii au mai stabilit că inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar şi Mihai Deculescu, au încercat să îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat şi Marian Irinel Coandă, zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra) și cercetat sub control judiciar și pentru încăierarea petrecută în toamnă la barul ON OFF de pe strada A. I. Cuza, din Craiova.

Politica