vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Revizie tehnică la Ford Craiova. Producția B-MAX a luat sfârșit

Echipa Ford de la Craiova a produs, vineri, ultimul B-MAX, model lansat în urmă cu 5 ani, mai precis în iunie 2012, au anunțat reprezentanții companiei de automobile.

De la lansarea producției acestui model și până în prezent s-au aproape 280.000 de unități, “modelul de la Craiova înregistrând astfel performanțe bune în ceea ce privește vanzările”, spun reprezentanții Ford.

Aceștia motivează renunțarea la producerea, în fabrica din Craiova, a modelului B-Max prin faptul că monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere. De altfel, Ford a anunțat că va produce, din toamnă, în uzina din Craiova, SUV-ul de clasă mică EcoSport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiția pentru producția noului model se ridică la aproape 200 de milioane de euro, iar Ford a anunțat creșterea numărului angajaților în acest an cu 1700 persoane.

(…) din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, compania intenționează să oprească producția modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie. (…) peste 500 de noi angajați vor fi recrutați pentru a sprijini nevoile zonei de Producție Vehicule. Aceștia se adaugă celor 976 de angajați deja anunțați în luna aprilie și celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare.

În aceste condiții, numărul de angajați care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700. Ford B-MAX a avut performanțe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere”, se arată într-un comunicat de presă transmis, la sfârșitul lui iulie, Jurnalul Olteniei de Ford România.

În următoarele două săptămâni fabrica Ford din Craiova va intra în perioada de remont, spun reprezentanții companiei, urmând ca activitatea să se reia începând cu data de 20 septembrie, cand toată atenția echipei din uzina din Bănie se va orienta către lansarea producției noului EcoSport.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilitățile de producție din România. În acest moment, în uzina din Craiova, atât în zona de Producție Vehicule, cât și în cea de Producție Motoare, lucrează 2.860 de persoane.

Politica