vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O familie acuză medicii Spitalului Slatina de indiferenţă după ce cei doi copii ai lor au făcut alergie în timpul spitalizării

Un copil în vârstă de aproximativ 2 ani, internat la Spitalul Slatina, a suferit o alergie gravă, umflându-i-se brațul drept, din cauza unui leucoplast ce i-a fost aplicat pentru a fixa o branulă, el fiind diagnosticat cu pneumonie, de suferit din aceeaşi cauză a avut şi fratele acestuia, de doar 1 an, de asemenea internat.

Cei doi copii sunt cetăţeni englezi şi au venit, la Slatina, în vacanţă la familia tatălui lor. Ei au făcut pneumonie şi a fost nevoie să fie internaţi în spital, unde au fost însoţiţi de mama şi mătuşa lor.

Mătuşa copiilor, Maria Bărbulescu, a declarat  că cel mai mare dintre copii a făcut dermatită, sâmbătă, din cauza leucoplastului care îi susţinea branula, declarându-se revoltată de faptul că niciun medic dermatolog nu l-a putut consulta pe micuţ, până luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Copiii au ajuns miercuri seara la spital cu pneumonie acută. Li s-au pus branule la amândoi. Celui mare i s-a pus branula în mână, nu a suportat-o și i-au mutat-o deasupra cotului, iar după trei zile, adică vineri dimineața, i-au dat jos branula și leucoplastul și au văzut ce are băiețelul. Ne-au spus că este foarte alergic și a făcut o deramatită de la leucoplast. L-au tratat cu violet. Sâmbătă dimineața, i-am întrebat ce se întâmplă și asistentele de acolo mi-au spus că nu pot să îi dea altceva. Am rugat-o să îmi prescrie ceva să mă duc să cumpăr de la farmacie, dar mi-a spus că e sâmbătă și că nu lucrează nici un dermatolog și că trebuie să așteptăm până luni. Nu mi se pare corect așa ceva. Să stea copilul trezi zile cu mâna așa și să nu îi faci mai nimic”, a declarat ea. 

Femeia a adăugat că reprezentanţii spitalului au intervenit abia după ce a postat o fotografie şi cazul pe Facebook. Ea spune că tatăl copiilor va face o plângere, după ce vine în ţară.

„După ce am postat poza, au venit cu o cremă din abinet. Trei zile nu au venit cu nimic și aseară la ora 20.00 (duminică – n.red. ) a venit cu cremă. Copilul plângea de durere. Un copil are doi ani și două luni și unul un an și două luni. Cel mic nu a fost grav. Cel mare a avut o formă severă. Mama este internată cu ei, dar nu s-a văzut nimic pentru că a avut lecuoplastul și bubițele erau sub leucoplast.  Copilul nu a plâns, doar când voiam să îl luăm în brațe își ferea mâna. Asistenta ne-a spus că ei după trei zile dau jos branula și leucolpastul. Acum îi fac injectabil. Nu am făcut plângere către directorul spitalului sau DSP, peste două zile vine în țară și tatăl copiilor și probabil că ei o să facă”, a mai spus Maria Bărbulescu.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat că a fost îndepărtat plasturele cu problemă, copilul primind doar tratament oral. Reprezentanţii unităţii medicale vor să achiziţioneze alte dispozitive pentru fixarea branulelor, astfel încât să nu mai apară astfel de cazuri.

„La nivelul secţie de Pediatrie sunt internaţi doi copii, iar în cursul spitalizării, iar unul din copii a avut la nivelul mâinii o reacţie alergică la adezivul prin care s-a fixat branula, o dermatită de contact. În momentul în care a fost sesizată s-a fost sistată administrarea tratamentului, s-a îndepărtat plasturele respectiv şi s-a efectuat o toaletare locală. Copilul primeşte tratament doar oral şi în momentul de faţă a fost consultat de un dermatolog. Pentru a preveni incidente de acest gen, care sunt regretabile, am luat decizia de a face şi achiziţionarea unor alte soluţii pentru fixarea branulei. La anumite tipuri, adezivul cu care se fixează branulele nu dezvoltă aceste reacţii la majoritatea pacienţilor, dar sunt situaţii în care pot să apară. Încercăm să găsim posibilitatea de a utiliza şi produse care sunt hipoalergice”, a declarat doctorul Pătru.

El a mai spus că, în timpul weekend-ului, în spital nu sunt medici dermatologi, copilul fiind consultat, însă, de medicul pediatru.

„A fost văzut de medicul pediatru, dar consultul dermatologic nu s-a putut face, pentru că pe această secţie nu se fac gărzi, fiind weekend nu a fost medic dermatolog. Mai apar şi la adulţi, sunt situaţii legate de sensibilitatea pacienţilor”, a mai spus Cătălin Pătru.

Politica