joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Puternic incendiu la Gura Motrului

Cinci ore s-au luptat pompierii mehedințeni cu un incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Gura Motrului, comuna Butoiești. Pompierii de la Stația Strehaia au fost solicitați, marți, la ora 23.31, să intervină la gospodăria cu pricina.

La fața locului s-au deplasat un ofițer și nouă pompieri militari, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de transport.

„Timp de aproape cinci ore, pompierii s-au luptat cu flăcările care cuprinseseră: un adăpost de animale construit din lemn, acoperit cu plăci de azbociment, pe o suprafață de circa 90 mp; o bucătărie de vară construită din lemn, acoperită cu tablă, pe o suprafață de circa 100 mp; un pătul construit din lemn acoperit cu plăci de azbociment pe o suprafață de circa 18 mp; circa 60 mc de material lemnos; un depozit de furaje (lucernă) de circa 2 tone, 16 păsări mici (găini), degradând circa 100 de bușteni de viță de vie. Pompierii au reușit să împiedice propagarea focului la casa de locuit și la un depozit de furaje de circa 20 de tone, care erau amplasate la o distanță foarte mică de focar (circa 5 m)”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intervenția a fost una dificilă, spun pompierii, fiind îngreunată de lipsa surselor de alimentare cu apă din zonă. Mai exact, alimentarea autospecialelor s-a făcut la o distanța de circa 10 kilometri, pe un drum greu accesibil.

„Pentru eficientizarea intervenției, în ceea ce privește asigurarea rezervei de apă, a fost solicitat un echipaj din cadrul I.S.U. Dolj — Punctul de lucru Filiași, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă”, mai arată ISU Mehedinți, precizând totodată că, cel mai probabil, izbucnirea incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Politica