joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria dărâmă „Bastilia”

Contractul de finanţare pentru demolarea corpului de clădire aparţinând Colegiului „Radu Greceanu” din Slatina, cunoscut drept Bastilia, şi construirea unui imobil modern va fi semnat, până la finalul lunii octombrie, potrivit primarului Emil Moţ.

Guvernul României a alocat 3.270.052,17 lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, pentru construirea unui nou corp de clădire la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, în locul imobilului cunoscut de profesori, elevi şi absolvenţi drept „Bastilia”. Proiectul vizează demolarea corpului de clădire Bastilia şi construirea unui nou imobil, parter plus un etaj, cu opt săli de clasă. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi amenajate alei de acces, parcare în proximitatea sălii de sport şi teren de sport Colegiul Naţional „Radu Greceanu”.

La investiţia de la Greceanu nu sunt eligibile toate cheltuielile, prin PNDL. Aşa că am refăcut indicatorii tehnici şi am trecut partea noastră de cofinanţare din totalul investiţiei. Proiectul ne-a fost aprobat şi suntem la stadiul de obţinere de avize. Cred că până la 30 octombrie, vom semna şi contractul”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că lucrările propriu-zise nu pot începe mai devreme de anul viitor, având în vedere birocraţia privind achiziţiile publice.

Ca lucrări, ne vom apuca de anul viitor. După ce semnăm contractul, trebuie să organizăm licitaţia, care durează câteva luni”, a mai precizat Moţ.

Politica