joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectarea și asistența tehnică pentru Casa Dianu, scoase la licitație

Consiliul Județean Dolj a scos la licitație contractul pentru proiectarea și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada desfășurării lucrărilor la Casa Dianu. Contractul are o valoare estimată de 381.574,02 lei fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 12 septembrie, ora 15:00.

Reamintim că autoritatea județeană a semnat, la finele lunii iunie, contractul de finanțare pentru consolidarea și restaurarea Casei Dianu, monument istoric de importanță, care va fi transformată, după lucrări, într-un Muzeu al Cărții și Exilului Românesc. Proiectul pe fonduri europene se ridică la peste 4,5 milioane de euro, iar confinanțarea din partea Consiliului Județean Dolj este de numai 2%.

Odată restaurată, clădirea va găzdui Muzeul Cărții și Exilului Românesc, muzeu ce va beneficia de documentele și volumele de carte donate de academicienii Basarab Nicolescu, Dinu C. Giurescu și Dan Berindei, pentru care vor fi amenajate săli speciale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Muzeul va cuprinde și fonduri de carte, precum și mobilier ce au aparținut lui Mircea Eliade, biblioteca și fondul personal al lui Leonid Mămăligă, dar și Arhivele Cenaclului de la Neuilly și ale Asociației Hyperion.

Politica