sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mangia: “Cu Gaz Metan va fi un meci dificil, echipele care vin la noi au tendința să se apere”

CSU Craiova va disputa în această seară, de la ora 21.00, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, meciul din cadrul etapei a VIII-a a Ligii I, contra lui Gaz Metan Mediaș. În mod normal, la evoluția avută în partidele precedente, formația olteană ar trebui să treacă de “găzari” fără mari dificultăți, aflându-se într-o formă destul de bună, în timp ce echipa medieșeană vine după două înfrângeri în fața unor grupări modeste precum Poli Timișoara și FC Voluntari. Totuși, antrenorul Craiovei, Devis Mangia este precaut în privința dificultății meciului, declarând următoarele în cadrul conferinței de presă care a prefațat acest joc: “Ca toate meciurile pe care le-am avut până acum, va fi un meci dificil și periculos deoarece este înaintea pauzei pe care o vom primi în perioada partidelor echipei naționale. Echipele care vin să joace împotriva Craiovei au tendința de a se apăra, aștepta și apoi a pleca pe contraatac. Pe Gaz Metan am văzut-o în primul joc anul trecut când am venit la Craiova, m-au impresionat prin modul lor de joc. Va trebui să fim foarte atenți. Nu trebuie să ne relaxăm. Ceea ce îmi face plăcere este că echipa se află într-o poziție bună și îmi doresc să continuăm acest parcurs. Și reușitele personale îmi fac plăcere, dar acestea se datorează muncii echipei. Clasamentul mă interesează mai puțin, îmi pasă ca echipa să joace bine”, a spus Mangia, care la ora conferinței nu știa dacă se va putea baza pe jucătorii Băluță și Rossi, ambii cu probleme medicale în ultimul timp.

Până astăzi (n.r. – joi), Băluță și Rossi s-au antrenat cu echipa, iar în această după-amiază (n.r. – joi) vom mai avea un antrenament și după aceea vom decide. Cred mai mult ca sigur că vor fi în primii 18, dar nu pot să vă spun dacă vor fi titulari. Trebuie să vedem dacă Băluță va fi apt din punct de vedere fizic, este un jucător important pentru noi, dar vom vedea”, a comentat tehnicianul italian despre situația celor doi fotbaliști.

Nici în apărare lucrurile nu stau foarte bine, Renato Kelic putând fi indisponibil pentru meciul din această seară: „Singura problemă în apărare este Renato Kelic, care are o problemă la tendonul lui Ahile. Este și motivul pentru care a fost înlocuit în meciul cu Viitorul. Va trebui să evaluăm situația lui, dar alte modificări nu vor fi”, a mai afirmat Mangia. După etapa din acest weekend, Liga I va intra într-o pauză de două săptămâni prilejuită de meciurile echipei naționale din preliminariile pentru CM 2018, perioadă în care antrenorul formației oltene va continua pregătirea pe plan local și le va oferi jucătorilor o mică pauză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu vom pleca în nicio altă parte, vom continua să ne antrenăm la Craiova pentru că avem condiții bune. Voi da și câteva zile de repaus jucătorilor. Avem nevoie de o mică perioadă de repaus pentru a ne întoarce proaspeți și a continua parcursul nostru.”

Vom mai achiziționa jucători doar dacă găsim un plus de calitate”

Presa italiană a anunțat dorința conducerii craiovene de a transfera atacantul italian Arturo Lupoli, în schimb antrenorul Craiovei a declarat că nu există un interes pentru acest fotbalist, iar că orice achiziție viitoare în această vară va veni doar dacă există un plus de calitate pe care jucătorul să îl aducă la echipă.

Arturo Lupoli este un jucător bun, am mare respect pentru acest jucător, dar sunt doar știri din presa italiană. Nu are caracteristicile pe care ni le dorim noi. Sunt posibile noi achiziții dacă vom găsi jucătorul care să aducă un plus de calitate în interiorul echipei. Ca să cumpărăm jucători doar ca să îi cumpărăm nu este în interesul nostru”, a declarat Mangia.

Alex Mitriță dorește să marcheze în continuare

Marcatorul dublei din disputa cu FC Viitorul, Alex Mitriță, vrea să își demonstreze calitățile în continuare în tricoul CSU, sperând la cât mai multe prezențe pozitive în acest campionat.

Va fi o partidă dificilă cu Gaz Metan pentru că toate echipele care vin pe terenul nostru se închid în apărare. Noi trebuie să jucăm bine în defensivă și să ne facem jocul nostru. Am venit după o perioadă grea în Italia. Aveam nevoie de încrederea antrenorului, ceea ce mi s-a oferit până acum și au venit și rezultatele. Mă gândesc la meciul de vineri (n.r. – azi) și vreau să fac cât mai multe meciuri bune în acest sezon. Craiova poate câștiga campionatul, este o echipă de tradiție”, a declarat Mitriță. “M-aș fi bucurat să încep anul la Craiova cu un gol împotriva celor de la Milan, dar din păcate nu s-a putut. Sper că acum o să vină cât mai multe goluri. Eu trebuie să mă antrenez foarte bine ca să îmi pot ajuta echipa să câștigăm cât mai mult”, a mai spus jucătorul.

 

Politica