joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rugămintea unui copil de 10 ani: „Te rog, salvează-mă!”

La doar 10 ani, Andrei Ghinescu se luptă cu o boală cruntă. Copilul din Ostrovu Corbului, Mehedinți, suferă de cancer intestinal. Pentru a-l putea trata, familia lui are nevoie de 5.500 euro, bani ce ar acoperi costurile cu întreținerea în spitalul Louis Turcanu din Timișoara, unde băiatul a început deja chimioterapia.

Imediat după Sărbători, în luna ianuarie a acestui an, copilul a acuzat dureri mari de burtă. Familia l-a dus la spital, unde a fost tratat de „viermișori”, după cum menționează reprezentanții Asociației „Speranță pentru România”, cei care încearcă să strângă fonduri pentru Andrei.

Durerile au continuat însoţite de vomitări, durerea coborând pe piciorul drept. Doctorii au luat hotărârea să îl opereze de apendicită. Ceea ce trebuia să fie o simplă operaţie a durat peste șase ore, pentru că doctorii au descoperit o tumoră la apendice cât un măr de mare, iar dacă operaţia mai întârzia câteva zile ar fi făcut ocluzie intestinală ceea ce îi putea cauza moartea în cel mai scurt timp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Odată cu extirparea tumorei, i-a fost tăiat o parte din intestinul gros, pentru că tumora apăsa pe intestin. Imediat a fost trimisă o biopsie la Bucureşti, iar vestea căzut ca un traznet peste părinţi: tumoră malignă, Limfom non-hodgkin tip Burkitt, gr. 2 (CANCER intestinal).

În data de 6 martie, Andrei a fost internat la Spitalul Louis Turcanu din Timişoara unde a început tratamentul cu chimioterapie. Până în acest moment Andrei a efectuat două blocuri de chimioterapie. Din păcate, Andrei are nevoie de continuarea tratamentului timp de cel puţin un an de zile de acum înainte.

Andrei are nevoie de susţinerea noastră financiară pentru a putea acoperi toate costurile care sunt cu întreţinerea pe durata spitalizării şi tratamentului, costuri care depăşesc cu mult posibilităţile modeste ale părinţilor”, arată reprezentanții Asociației „Speranță pentru România”.

Nici nu poate să încapă în mintea mea de mamă că l-aș putea pierde într-o zi pe Andrei”

Mama lui Andrei mărturisește că toate economiile familiei s-au epuizat rapid și speră să primească ajutor pentru a continua tratamentul copilului.

Este extrem de dureros şi nici nu poate să încapă în mintea mea de mamă că l-aş putea pierde într-o zi pe Andrei. De la depistarea bolii trăiesc zilnic frustrarea că nu pot face nimic pentru copilaşul meu pentru a fi din nou sănătos. Frustarea este cu atât mai mare ştiind că toate economiile familiei noastre s-au epuizat rapid în câteva luni de zile de spitalizare, mai ales că de acum înainte ne aşteaptă încă cel puţin un an de zile de spitalizare şi tratament. De aceea, oameni buni şi cu suflet mare, avem nevoie de ajutorul dvs. Ne-am lăsat în mâna medicilor, în mâna lui Dumnezeu şi în ajutorul pe care credem că îl vom primi de la dvs pentru a putea trece cu bine peste această perioadă atât de dramatică din viaţa familiei noastre şi în mod special al lui Andrei. Vă mulţumesc!”, spune Alina Ghinescu, mama lui Andrei.

Donații pentru Andrei se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania. Denumire: Asoc. Misiunea Speranța pentru România. CUI: 26044485. Este important să fie specificat numele celui pentru care se face donația.

BCR (Banca Comercială Română)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Politica