sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniorii craioveni se bat pentru prezența în Liga Elitelor

Sistemul competițional pentru echipele de junior U19 și U17 s-a modificat din nou, într-o oarecare măsură, în această vară. Astfel, oficialii FRF au decis ca, înainte de startul Ligii Elitelor și Campionatelor Naționale rezervate pentru aceste categorii de vârstă, să se dispute o etapă preliminară prin care să se trieze formațiile care vor evolua în cele două competiții distincte.

Toate echipele din țară au fost împărțite în 19 serii de câte șase formații, urmând ca cele care vor ocupa primul loc în grupă să participe în Liga Elitelor, iar restul de pe locurile 2-6 vor merge în Campionatul Național. Echipele craiovene de juniori sunt repartizate în seria 10 atât la categoria U19, cât și la U17, fiind vorba de CSU Craiova, CSS Craiova, Academia de Fotbal Gică Popescu, Dinamyk Craiova, CSJ Știința Craiova și CFR RomGaz Craiova. Această fază de calificare pentru competiții juvenile a început weekendul trecut cu o ploaie de goluri în grupa craioveană.

Cel mai mare scor l-a reușit CSU Craiova, la categoria U19, trecând de CSS Craiova cu scorul de 13-0 prin golurile reușite de Gârbiță (cinci), Ciutică (două), Șerban, Baicu, Albăstroiu, Vulpe, Cercel și Nichifor. Tot la această categorie, în prima etapă Academia de Fotbal Gică Popescu a învins categoric Dinamyk Craiova cu scorul de 9-2, în timp ce CFR RomGaz Craiova a trecut la limită de CSJ Știința Craiova, scor 4-3. În competiția U17, CSJ Știința Craiova a reușit cea mai convingătoare victorie din prima rundă, câștigând cu 6-1 în fața lui CFR RomGaz. Juniorii Academiei Gică Popescu s-au impus și la această categorie contra lui Dinamyk Craiova, cu 5-2, iar CSS Craiova și CSU Craiova au remizat scor 1-1. Acesta a fost doar începutul bătăliei dintre juniorii craioveni pentru a ocupa un loc în Liga Elitelor, etapa preliminară urmând să se joacă în sistem tur-retur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

REZULTATE ETAPA I U19

CFR RomGaz – CSJ Știința Craiova 4-2

Academia de Fotbal Gică Popescu – Dinamyk Craiova 9-2

CSS Craiova – CSU Craiova 0-13

PROGRAM ETAPA A II-A U19

Sâmbătă, 26 august

CSJ Știința Craiova – CSU Craiova ora 10.00

CFR RomGaz Craiova – Academia de Fotbal Gică Popescu ora 16.00

Duminică, 27 august

Dinamyk Craiova – CSS Craiova ora 16.00

REZULTATE ETAPA I U17

CFR RomGaz Craiova – CSJ Știința Craiova 1-6

Academia de Fotbal Gică Popescu – Dinamyk Craiova 5-2

CSS Craiova – CSU Craiova 1-1

PROGRAM ETAPA A II-A U17

Sâmbătă, 26 august

CSJ Știința Craiova – CSU Craiova ora 12.00

CFR RomGaz Craiova – Academia de Fotbal Gică Popescu ora 18.00

Duminică, 27 august

Dinamyk Craiova – CSS Craiova ora 18.00

Politica