vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arena de la Târgu Jiu, sub lupa FRF

Aflat la 110 km de cel mai apropiat aeroport, cel din Craiova, Stadionul din Târgu Jiu are nevoie de derogare de la UEFA pentru a putea găzdui partide oficiale ale echipei națioanale de seniori!

Inspectat de oficialii FRF, noul stadion din Târgu Jiu ar putea găzdui în toamnă un meci al echipei naționale de tineret a României.

Reprezentanții FRF Sorin Cojocaru și Paul Zaharia au fost prezenți, luni, la Târgu-Jiu, pentru a inspecta noua arenă din orașul lui Brâncuși. În urma discuțiilor avute cu oficialii Primăriei Târgu-Jiu și cu cei ai Companiei Naționale de Investiții, s-a ajuns la concluzia că stadionul de 12.386 de locuri poate găzdui, încă din această toamnă, jocuri ale echipelor naționale de juniori și tineret.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrucât noul stadion din Târgu Jiu a fost identificat de FRF drept una dintre arenele gazdă pentru meciurile amicale și oficiale ale echipelor naționale de juniori și tineret ale României, cei doi reprezentanți ai FRF au efectuat o vizită de lucru, alături de reprezentanți ai Primăriei Târgu Jiu și Companiei Naționale de Investiții, pentru a evalua stadiul lucrărilor din punct de vedere al standardelor pentru meciurile internaționale la cel mai înalt nivel. Încă nu știm ce meciuri va programa FRF la Târgu Jiu, dar aceste vizite ne oferă siguranța că aici vor fi organizate meciuri ale echipelor naționale. Stadiul lucrărilor e destul avansat. Se lucrează la finisajele interioare, care se vor termina până la finalul lunii august, urmând ca, ulterior, să se desfășoare lucrările exterioare la partea de utilități și amenajare“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Noul stadion din Târgu Jiu a costat 21.8 milioane de euro, fără lucrările efectuate la gazon, care a fost păstrat, deși fusese inagurat pe 1 august 2011, la meciul Pandurii – FC Braşov (2-1). CS Pandurii a disputat ultimul meci la Târgu Jiu pe data de 24.05.2015, scor 5-2 cu CSM Poli Iaşi, după care s-a mutat pe Stadionul Municipal din Dr. Tr. Severin. Odată cu retrogradaea din Liga I, CS Pandurii Târgu Jiu a decis să joace, pe Stadionul „Minerul” din Motru, meciurile programate în Liga a II-a, în calitate de gazdă. Încă nu se știe data oficială la care CS Pandurii va juca pe noua arenă din Târgu Jiu.

Termenul inițial al finalizării lucrărilor a fost de 18 luni, dar acesta s-a depășit cu aproape 1 an!

 

Politica