joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un mall ar putea fi construit în Slatina, la unitatea militară

O dorinţă mai veche a slătinenilor poate deveni realitate în perioada următoare. Municipalitatea este în discuţii avansate cu un dezvoltator care este dispus să construiască un mall pe o suprafaţă de cinci hectare, la unitatea militară din oraş.

Primarul municipiului, Emil Moţ, spune că în cel mult două luni se va face o evaluare a terenului în suprafaţă de cinci hecatre pentru ca mai apoi să se poată demara procedurile de licitaţie şi adjudecare a terenului.
„Pe o suprafaţă de cinci hectare, avem un investitor care va face un mall. Vom face o evaluare a terenului pentru că nu îl putem vinde către investitor fără această evaluare. Pe o porţiune din această suprafaţă avem încă un litigiu, care trebuie rezolvat. Dacă totul merge bine, în două luni sperăm să avem evaluarea făcută, după care să începem procedurile de licitaţie şi să se adjudece terenul”, a declarat Emil Moţ.
Potrivit edilului, discuţiile sunt serioase şi deja avansate, având în vedere că investitorul este unul specializat în acest domeniu, având alte asemenea centre comerciale construite în ţară.
„Avem discuţii cu un investitor care este dispus să vină la Slatina, să construiască un mall. Este vorba despre un dezvoltator care a mai făcut mall-uri în ţară, dar nu pot spune oraşele unde. Va fi un mall în toată regula, nu un centru comercial la sol cu galerie. Va fi mall cu cinema city, cu branduri, zonă de restaurante şi fast-food-uri celebre”, a mai spus Emil Moţ.

Parcul şi grădiniţa, construite anul viitor

Dacă pentru mall, procedurile sunt la faza de evaluare a terenului, când vine vorba despre parcul şi grădiniţa ce vor fi realizate pe terenul fostei unităţi militare acestea sunt în linie dreaptă.
„Am unit suprafeţele din cartea funciară, suprafaţa unu şi suprafaţa doi, şi au ieşit trei hectare, unde facem parcul. Alături, în suprafaţa de 4.000 de metri pătraţi vom construi creşa şi grădiniţa, va fi un complex. Undeva între 1 şi 5 septembrie, pentru că trebuie să ne iasă cartea funciară pe această suprafaţă, dăm drumul studiului de fezabilitate. Pentru parc şi grădiniţă lucrările vor începe anul viitor”, a mai spus edilul Slatinei.
După renegocierea din această vară cu Ministerul Apărării, Primăria Slatina a fost degrevată de sarcina construirii celor 48 de unităţi locative destinate militarilor.
„Prin renegocierea cu MApN, nu mai facem aceste unităţi locative pentru că nu există soldaţi sau oameni ai Ministerului Apărării care să le folosească. În schimb, există în imediata vecinătate a unităţii un cămin militar pe care noi îl vom reabilita, undeva la 40 de miliarde. De asemenea, am renegociat teremenul pentru realibitarea Cercului Militar al Armatei, de pe strada Ionaşcu, acesta fiind 2022. Momentan nici nu avem bani, dar după vânzarea terenului către dezvoltator vom avea bani şi atunci ne vom apuca şi de reabilitare”, a adăugat Emil Moţ.
Pe terenul unităţii militare, pe o suprafaţă de 1,9 hectare, municipalitatea intenţionează să contruiască blocuri pentru tinerii slătineni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica