joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autorul accidentului de pe Dealul Stârmina a fost prins

Bărbatul care, săptămâna trecută, a băgat doi oameni în spital, după ce a intrat cu mașina în autoutilitara în care aceștia se aflau, și a fugit de la locul faptei, a fost prins de polițiști. Aceasta, după ce un tânăr de 18 ani a încercat să îi convingă pe oamenii legii că el ar fi autorul accidentului.

 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinți, sâmbătă, la două zile de la producerea accidentului, un tânăr, de 18 ani, din Breznița Ocol, a mers la Poliția și a spus că el este autorul. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este, de fapt, un bărbat de 38 de ani. Tânărul a recunoscut în cele din urmă că a fost contactat de făptaș și rugat să-și asume fapta. Aceasta, pentru că autorul real al accidentului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„În data de 19 august a.c., în jurul orei 12.00, la sediul poliţiei rutiere s-a prezentat un tânăr de 18 ani, din comuna Brezniţa Ocol, judeţul Mehedinţi, care a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că el ar fi fost conducătorul autoturismului implicat în accidentul grav de circulaţie produs în data de 17.08.2017, ora 10.53, în afara localităţii Rogova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetările şi investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că nu acesta a condus autoturismul implicat în accidentul rutier, situaţie în care tânărul de 18 ani a revenit asupra celor declarate iniţial.

Acesta a menţionat starea de fapt reală, cât şi faptul că a fost contactat de un bărbat în vârstă de 38 ani, din municipiul Dr.Tr.Severin care i-a solicitat ajutorul şi să îşi asume comiterea accidentului rutier din data de 17.08.2017, din afara localităţii Rogova, întrucât nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie”, arată reprezentanții IPJ Mehedinți.

Duminică, bărbatul de 38 ani a fost depistat de către poliţişti într-un restaurant din Drpbeta Turnu Severin, de unde a fost ridicat şi reţinut pentru 24 de ore, iar ieri urma a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Reamintim că accidentul în urma căruia doi oameni au ajuns la spital cu traumatisme și fracturi la cap și membre s-a produs miercuri pe DN 56A, pe Dealul Stârmina. Șoferul vinovat a intrat într-o depășire fără să se asigure și nu a mai avut timp să evite impactul cu autoplatforma care circula regulamentar din sens opus. După impact, șoferul vinovat, dar și pasagerul din dreapta lui au coborât din mașină și au fugit pe câmp.

„Conducătorul unui autoturism înmatriculat în județul Dolj, în timp ce circula pe DN 56 A, la coborârea Dealului Stârmina spre localitatea Rogova s-a angajat în efectuarea depășirii neregulamentare a unui alt autoturism în zona de acțiune a indicatorului Depășirea Interzisă și a intrat în coliziune cu o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, ce circula regulamentar din sensul opus”, a declaratcomisar șef Viorel Stăncioiu, de la Biroul Poliției Rutiere Mehedinți.

În urma impactului, două persoane, cetățeni bulgari, aflate în autoplatformă au rămas încarcerate. După ce au fost scoase dintre fiarele contorsionate au fost preluate de ambulanță și transportate la Spitalul Județean.

„S-a intervenit cu două autospeciale, una de acordare a primului ajutor și un modul de descarcerare. În urma accidentului a rezultat trei victime, două dintre ele conștiente și cu multiple traumatisme și au fost transportate la Serviciul de Ambulanță Județean, și una din ele care nu necesită spitalizare și a primit îngrijiri la fața locului”, a declarat plt. maj. Andrei Șerban, șef tură de serviciu ISU Mehedinți.

Politica