vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accidente provocate de șoferi beți

Doi bărbați din județul Dolj s-au ales cu dosare penale după ce, duminică seara, s-au urcat băuți la volan și au provocat accidente.

Unul dintre aceștia, P. Eugen, 44 de ani, din comuna Calopăr, posesor al permisului de conducere valabil categoria B, în timp ce conducea pe o stradă din satul Panaghia, o autoutilitară înmatriculată în străinătate, a lovit din spate un autoturism, ce aparține lui D. Gabriel, din aceeași localitate, autoturism ce se afla staționat pe partea dreaptă a părții carosabile.

„În urma producerii accidentului a rezultat avarierea ușoară a autoturismului staționat. Având în vedere faptul că P. Eugen emana vapori de alcool și nu vorbea coerent, s-a încercat testarea lui cu aparatul etilotest, acesta refuzând atât testarea cât și recoltarea de probe biologice. În acest sens, polițiștii din cadrul Poliției orașului Segarcea au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare mostre biologice”, arată IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt bărbat, de 70 ani, a intrat cu autoturismul într-o căruță. Oamenii aflați în atelaj au sunat la 112.

“Polițiștii deplasați la fața locului au identificat conducătorul autoturismului în persoana lui D. GRIGORE, de 70 de ani, din aceeasi localitate, care a condus autoturismul proprietate personală, pe str. Drumul Craiovei, din com. Robănești și a acroșat un atelaj hipo, ce era condus de V. Ionela, de 30 ani, din com Robănești, fără a fi înregistrate victime.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care D.Grigore, a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit IPJ Dolj

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Politica