joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Ministerul Educației trebuie să facă lumină în chestiunea manualelor școlare

Anișoara Stănculescu, președinte OFLDE Dolj: „Avem dreptul să știm cine își bate joc de copiii noștri. Este inacceptabil ca elevii de clasa a cincea să înceapă școala și în acest an fără manuale pe bănci”

Din păcate, mii de elevi de clasa a V-a vor începe și acest an școlar fără manuale din prima zi. Din nou, motive de frustrare pentru copii și supărare pentru părinți.

Considerăm că Ministrul Educației ar trebui să comunice clar care este cauza pentru care și în acest an există această situație. Simplul anunț din partea domniei sale că este o dezinformare în cadrul ministerului nu este suficient. Parafrazându-l pe Caragiale, am putea spune „dezinformare, dezinformare, dar să știm și noi!”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această situație trenează de ani buni și credem că ar trebui făcută lumină. Cine sunt acele persoane care generează această realitate?! Care sunt motivele reale ale perpetuării acestei stări de fapt?!

Ministerul nu poate cere performanță și rigoare de la profesori și de la elevi, atâta vreme cât el dovedește contrariul acestora în propria sa activitate.

Situația în privința manualelor școlare este una care trebuie soluționată de minister în cel mai scurt timp. Este un lucru nu doar neplăcut, dar și jignitor pentru copiii de clasa a V-a să nu beneficieze de manuale încă de la începutul anului.

Evaluarea „la sânge” a activității structurilor din cadrul Ministerului și organizațiilor conexe se impune de urgență.

ALDE așteaptă nu doar demisia acelor (i)responsabili de problema manualelor, dar și o reformă pe fond a structurilor ineficiente și anacronice din Ministerul Educației.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica