joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Devis Mangia: “Este un meci dificil, dar vom încerca să jucăm cât mai bine”

Întâlnirea cu campioana en-titre, FC Viitorul, nu îi sperie pe jucătorii Craiovei, care vor să obțină cât mai mult posibil din această confruntare, care va avea loc duminică, de la ora 18.30, pe terenul constănțenilor, contând pentru etapa a VII-a a Ligii I. După un start ratat de campionat, cu o singură victorie în șase etape, campioana din sezonul trecut este în foame de puncte, așa că va face tot posibilul să nu piardă pe teren propriu. Viitorul va juca împotriva echipei din Craiova după ce, joi seara, după închiderea ediției, a disputat meciul tur din play-off-ul Ligii Europa cu Salzburg la Constanța, însă antrenorul oltenilor nu consideră că elevii lui Hagi vor resimți o oboseală foarte mare.

“Este un meci dificil, cu siguranță că vom căuta să jucăm foarte bine. Vom înfrunta campioana României, care propune un fotbal de calitate. Noi știm că au făcut câteva vânzări de jucători, dar rămâne o formație puternică. Au jucat meciul din Europea League pe teren propriu, au avut timpul necesar să se refacă după acest meci”, a declarat Devis Mangia, antrenorul lui CSU Craiova. Italianul a răspuns și acuzelor venite din partea suporterilor că echipa nu practică un fotbal spectaculos: “Suporterii au întotdeauna dreptate. Ceea ce ne rămâne de făcut este să ne îmbunătățim jocul și să îi mulțumim. Chiar dacă în toate meciurile avute am ajuns să tragem la poartă, probabil au fost unele imprecizii, dar am căutat să facem și un joc spectaculos. Cu toții ne putem îmbunătăți prestațiile. Avem jucători în echipă de mare calitate”, a spus acesta. Până în acest moment, echipa craioveană nu a fost învinsă în Liga I, dar unii suporteri tot sunt nemulțumiți de jocul formației. În acest sens, antrenorul Mangia a evidențiat niște date statistice care arată că echipa are o evoluție bună. “În afara meciurilor cu Milan și FCSB, în celelalte partide am avut posesie în jur de 66 la sută și am ajuns să punem poarta în pericol de cel puțin zece ori. Acestea sunt niște date oficiale, cred că pot să vorbească mai mult decât orice altceva”, a mai spus Mangia.

“Schimbăm sistemul în funcție de evoluția meciului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat de ce a schimbat des fundașii precum și sistemele de apărare, antrenorul CSU Craiova a declarat: “Din cauza calandarului competițional am încercat să ofer spațiu și să folosesc jucătorii care erau gata din punct de vedere fizic, tactic și mental. Pentru meciul de duminică am avut mai multe zile de refacere și de pregătire a partidei și vom încerca să creăm un bloc funcțional în apărare. Noi alternăm modul de a juca în funcție de posesia mingii sau de lipsa acesteia. În faza de posesie jucăm cu trei fundași, iar în momentul în care pierdem posesia ne organizăm cu patru fundași. Au fost meciuri în care am alternat aceste moduri de a ne organiza și în funcție de caracteristicile jucătorilor noștri, dar și de modul în care puteam pune în dificultate adversarul. Trebuie mereu să ne îmbunătățim prestațiile până la finalul campionatului”. Cât despre promovarea jucătorilor tineri, calitate care l-a recomandat pe Mangia pentru banca tehnică a Craiovei, antrenorul italian a spus că preferă ca până în pauza de iarnă tinerii să evolueze constant la echipa secundă sau sub formă de împrumut la alte echipe. “În momentul acesta folosim jucătorii care sunt pregătiți. Ceilalți tineri de perspectivă evolueză la echipa a doua sau alegem să îi împrumutăm, pentru că este mai bine să joace 20-30 de meciuri consecutive decât să joace două meciuri cu echipa noastră. În momentul când vom ajunge în perioada de pauză a campionatului vom analiza și vom trage concluziile de rigoare”. Tot el a mărturisit că mai este încă nevoie de transferuri pentru ca unele posturi să fie acoperite complet.

Băluță: “Trebuie să fim atenți și să respectăm ce avem de făcut

Căpitanul oltenilor Alex Băluță consideră întâlnirea de duminică una grea, dar dacă echipa va respecta ceea ce a exersat în pregătire lucrurile ar trebui să meargă bine pentru Craiova. “Va fi un meci dificil pentru că ei nu au mai câștigat din prima etapă. Noi trebuie să fim atenți și să respectăm ceea ce avem de făcut, așa cum am făcut-o și în meciurile trecute”, a declarat Băluță, care a vorbit și despre noua convocare la lotul național: “Mă așteptam să fiu convocat la națională, dar mi-a fost puțin teamă pentru că a venit această accidentare și probabil că dacă ar fi fost ceva mai grav nu m-ar mai fi convocat. În acest moment sunt apt de joc și sper să dau sută la sută. Cred că ar fi foarte bine pentru mine să înscriu prima dată în campionat și apoi la Națională.”

 

PROGRAM ETAPA A VII-A

Vineri, 18 august

Astra Giurgiu – CSM Poli Iași          ora 21.00

Sâmbătă, 19 august

Juventus București – FCSB    ora 21.00

Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara ora 18.30

Duminică, 20 august

FC Viitorul Constanța – CSU Craiova       ora 18.30

CFR Cluj – FC Voluntari        ora 21.00

Luni, 21 august

FC Botoșani – Concordia Chiajna    ora 18.30

Dinamo București – Sepsi Sf. Gheorghe    ora 21.00

 

CLASAMENT LIGA I

  1. CFR 1907 CLUJ 6 5        1        0        11-1  16
  2. FC BOTOSANI 6 4        1        1        11-4  13
  3. CSU CRAIOVA 6 3        3        0        7-3    12
  4. FCSB 6 3        3        0        8-5    12
  5. ASTRA GIURGIU 6 3        2        1        8-5    11
  6. DINAMO BUCURESTI 6 3        0        3        8-5    9
  7. FC VOLUNTARI 6 2        2        2        7-7    8
  8. CSM POLI IASI 6 2        2        2        4-6    8
  9. ACS POLI TIMISOARA 6 2        1        3        3-6    7
  10. SEPSI OSK SF GHEORGHE 6        2        0        4        5-11  6
  11. VIITORUL CONSTANTA 6 1        2        3        3-4    5
  12. GAZ METAN MEDIAS 6 1        1        4        4-12  4
  13. CONCORDIA CHIAJNA 6 0 2        4        3-7    2
  14. JUVENTUS BUCURESTI 6 0        2        4        3-9    2

 

 

 

Politica