Actualitate, Mehedinți, Oltenia, Sport

Juniori/ Severinenii debutează pe propriul teren în noul sezon

css-luceafarul-egale

CSS Drobeta Turnu Severin, ACS Luceafărul Drobeta, CS Pandurii Târgu Jiu, CSS Caransebeș, CSM Școlar Reșița și CSS Lugoj vor evolua în seria a XI-a a Campionatului Național de Fotbal U19 și U17.

Începând din acest sezon, FRF a implementat un nou sistem de desfășurare al Campionatelor Naționale de fotbal rezervate juniorilor U19 și U17. Astfel, ediția 2017-2018 va fi formată din 19 serii preliminare a câte șase echipe fiecare, urmând ca, după disputarea celor zece meciuri (cinci în tur/cinci în retur, care vor avea loc în intervalul 19 august-07 octombrie), prima clasată să se califice în Liga Elitelor, iar echipele poziționate pe locurile 2-6 să formeze opt serii zonale, care vor avea câte zce participante.

Din seria a XI-a preliminară a Campionatului Național de Fotbal rezervat Juniorilor U19 și U17 (denumit, până în urmă cu două sezoane, Campionatul Național de Fotbal rezervat Juniorilor Republicani A și B) fac parte și două cluburi mehedințene. Ambele vor juca, în prima etapă a noului sezon, pe propriul teren. Astfel, pe Stadionul Termo, CSS Drobeta Turnu Severin (antrenori Marian Brihac și Mihai Calițoiu) va întâlni sâmbătă, de la ora 16:00 (juniorii U19), respectiv 18:00 (juniorii 17), CSM Școlar Reșița, iar ACS Luceafărul Drobeta (antrenori Vintilă Mișu și Relu Țurai) va juca, pe terenul din Șimian, cu CS Pandurii Târgu Jiu, de la ora 16:00 (juniorii U19), respectiv 18:00 (juniorii 17). Atât CSS, cât și Luceafărul vor, ataca, cu ambele grupe, primul loc, în speranța că se vor califica în Liga Elitelor. Sezonul trecut, Luceafărul Drobeta s-a clasat pe locul al IV-lea în seria a X-a la juniori U17, fiind urmată în ierarhie de CSS Drobeta. Podiumul a fost format din echipele argeșene ACS Viitorul Pitești, CS Mioveni și FC Pitești, iar ACS Hidro Rm.Vâlcea și CSM Dacia Orăștie s-au clasat pe locurile șase, respectiv șapte. La juniori U19, Luceafărul n-a avut grupă înscrisă, iar CSS Drobeta s-a poziționat pe penultimul loc, din 13 participante în Seria Vest a Ligii Elitelor. Formatul de desfășurare era, însă, diferit, echipa antrenată de Marian Brihac obținând prezența în Liga Elitelor, după ce, cu un sezon înainte, câștigase seria a VI-a, formată din zece echipe.

Seria a XI-a Preliminară

Etapa I

Sâmbătă, ora 16:00 / 18:00

CSS Drobeta – CSM Școlar Reșița

ACS Luceafărul Drobeta – CS Pandurii Tg.Jiu

CSS Caransebeș – CSS Lugoj

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE