miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniori/ Severinenii debutează pe propriul teren în noul sezon

CSS Drobeta Turnu Severin, ACS Luceafărul Drobeta, CS Pandurii Târgu Jiu, CSS Caransebeș, CSM Școlar Reșița și CSS Lugoj vor evolua în seria a XI-a a Campionatului Național de Fotbal U19 și U17.

Începând din acest sezon, FRF a implementat un nou sistem de desfășurare al Campionatelor Naționale de fotbal rezervate juniorilor U19 și U17. Astfel, ediția 2017-2018 va fi formată din 19 serii preliminare a câte șase echipe fiecare, urmând ca, după disputarea celor zece meciuri (cinci în tur/cinci în retur, care vor avea loc în intervalul 19 august-07 octombrie), prima clasată să se califice în Liga Elitelor, iar echipele poziționate pe locurile 2-6 să formeze opt serii zonale, care vor avea câte zce participante.

Din seria a XI-a preliminară a Campionatului Național de Fotbal rezervat Juniorilor U19 și U17 (denumit, până în urmă cu două sezoane, Campionatul Național de Fotbal rezervat Juniorilor Republicani A și B) fac parte și două cluburi mehedințene. Ambele vor juca, în prima etapă a noului sezon, pe propriul teren. Astfel, pe Stadionul Termo, CSS Drobeta Turnu Severin (antrenori Marian Brihac și Mihai Calițoiu) va întâlni sâmbătă, de la ora 16:00 (juniorii U19), respectiv 18:00 (juniorii 17), CSM Școlar Reșița, iar ACS Luceafărul Drobeta (antrenori Vintilă Mișu și Relu Țurai) va juca, pe terenul din Șimian, cu CS Pandurii Târgu Jiu, de la ora 16:00 (juniorii U19), respectiv 18:00 (juniorii 17). Atât CSS, cât și Luceafărul vor, ataca, cu ambele grupe, primul loc, în speranța că se vor califica în Liga Elitelor. Sezonul trecut, Luceafărul Drobeta s-a clasat pe locul al IV-lea în seria a X-a la juniori U17, fiind urmată în ierarhie de CSS Drobeta. Podiumul a fost format din echipele argeșene ACS Viitorul Pitești, CS Mioveni și FC Pitești, iar ACS Hidro Rm.Vâlcea și CSM Dacia Orăștie s-au clasat pe locurile șase, respectiv șapte. La juniori U19, Luceafărul n-a avut grupă înscrisă, iar CSS Drobeta s-a poziționat pe penultimul loc, din 13 participante în Seria Vest a Ligii Elitelor. Formatul de desfășurare era, însă, diferit, echipa antrenată de Marian Brihac obținând prezența în Liga Elitelor, după ce, cu un sezon înainte, câștigase seria a VI-a, formată din zece echipe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Seria a XI-a Preliminară

Etapa I

Sâmbătă, ora 16:00 / 18:00

CSS Drobeta – CSM Școlar Reșița

ACS Luceafărul Drobeta – CS Pandurii Tg.Jiu

CSS Caransebeș – CSS Lugoj

Politica