sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joc cu răsturnări de scor, la Motru

La debutul lui Adrian Iencsi pe banca gorjenilor, CS Pandurii a încheiat la egalitate partida cu Chindia Târgoviște, scor 3-3

CS Pandurii a început dezamăgitor meciul de la Motru și, după primul sfert de oră, Chindia conducea cu 2-0, prin reușitele lui Honciu (3) și Stoica (15), care au profitat de indecizia fundașilor adverși și l-au învins pe veteranul Stanca. Gazdele au redus din diferență în prelungirile primei reprize, când Dodoi a reluat, cu latul, centrarea lui Bujor. În minutul 67, Raiciu a egalat, cu capul, balonul ricoșat din transversală, după lovitura liberă executată de nou-intratul Dănăricu. Peste doar două minute, Dodoi și-a adus echipa în avantaj, cu un șut din interiorul careului, spre entuziasmul celor 400 de spectatori prezenți în tribune. Bucuria n-a durat mult, fiindcă, în minutul 76, fundașul Vodă a comis henț în suprafața de pedeapsă, iar Honciu a egalat de la punctul cu var. La scurt timp, de la reluarea jocului de la centrul terenului, Pandurii putea trece iar în avantaj, dar atacanții gorjeni au lovit, în două rânduri, transersala, în aceeași fază. Și Chindia putea câștiga pe final, însă Stanca a respins, de fiecare dată, șuturile oaspeților.

După joc, noul antrenor al Pandurilor s-a declarat mulțumit de punctul obținut de echipa sa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„O partidă spectaculoasă, mai ales pentru spectatori. Am fost conduși cu 2-0, am întors rezultatul, iar apoi am fost egalați. Pot spune că rezultatul mă mulțumește. Adversarul ne-a surprins, în primul sfert de oră, cu 2 faze care nu anunțau nimic. Per ansamblu, am avut o primă repriză foarte slabă, am fost dominați, dar schimbările făcute după pauză ne-au ajutat să preluăm conducerea”, a declarat Adrian Iencsi la conferința de presă.

Acesta a mai adăugat că Pandurii nu are momentan forța să lupte pentru promovare: „Am avut slăbiciuni, dar trebuie să ținem cont că suntem o echipă nouă, care n-a făcut un cantonament și care are un antrenor venit de 3 zile. În conjunctura dată, e un rezutat mulțumitor acest egal cu Chindia, care e, probabil, cea mai experimentată echipă din Liga 2, cu un lot omogen și antrenor care are continuitate. Mi-aș fi dorit și eu să găsesc la Pandurii o echipă cu un lot deja format, cu stabilitate financiară, ca să mă pot bate la primul loc. Eu sunt un antrenor care formează echipe, nu care găsește echipe gata formate. Îmi doresc că întărim lotul, dar e greu să mai găsim jucători valoroși, ținând cont și de situația financiară a clubulul. În momentul de față, nu putem spune că Pandurii poate lupta pentru promovare. Sunt echipe omogene, care au stabilitate financiară. Obiectivul meu e să formez o echipă”.

Iencsi știe și ce așteaptă etapa viitoare de la echipa sa.

„Sper ca la Metaloglobus București să facem un joc cu multă determinare, cu multă ambiție, așa cum am făcut în repriza secundă, cu Chindia. Vreau să văd progres de la meci la meci”

De partea cealaltă, Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei, s-a arătat nemulțumit de remiza de la Motru, în contextul în care echipa sa are ca obiectiv promovarea.

„Un joc important pentru noi. Veneam după o înfrângere, poate, nemeritată cu UTA. Am început foarte bine jocul cu Pandurii, am marcat repede de două ori, după care am mai avut câteva posibilități să majorăm avantajul, însă pe finalul primei reprize, pe un moment de neatentie, am primit gol. Am gestionat destul de rău începutul reprizei secunde, când am permis adversarului să se apropie de careul nostru, motiv pentru care am fost egalați, și la scurt timp, chiar conduși. Apoi am reușit să revenim în joc, am egalat și chiar puteam câștiga pe final.Nu este ceea ce ne-am propus de la acest meci, fiindcă voiam victoria. Avem doar un punct după primele 2 etape, ceea ce e foarte puțin, ținând cont de faptul că ne-am propus să ne clasăm la finele sezonului pe unul dintre cele două locuri promovabile”, a declarat Croitoru.

LIGA A II-A/ CS Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgoviște 3-3 (1-2)

Marcatori: Gabriel Dodoi (‘45, ‘69), Cristian Raiciu (‘67) / Georgian Honciu (‘3, ‘76- pen), Crinel Stoica (‘15)

Pandurii: Stanca (cpt.) – Vodă, Ciobanu, Lung, Drugă – Zaina (Dănăricu ‘46), Raiciu (Pârvulescu ‘75), Trifu – Bujor (Şendroiu ‘64), Dodoi, Rus
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Homei, Celea, G. Tudoran

Antrenor: Adrian Iencsi

Chindia: I. Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitraşcu – Neicuţescu, Honciu (cpt.) (Pencea ‘81), Mihai, Stoica, Matei (Nisipeanu ‘73), Băftoi (Neguţ ‘64)
Rezerve neutilizate: Mieilă – Ciobotariu, Şerban, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion Minerul, Motru, spectatori 400

Arbitri: R. Avram (Piteşti) – C. Vătămanu şi M. Necula (ambii din Bucureşti).

Politica