sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fermele de păsări, controlate, pentru a se vedea dacă există ouă contaminate cu Fipronil

Medicii DSVSA Olt au început controalele în fermele de păsări din județ, în contextul alertei europene. Aceștia vor să verifice dacă sunt folosite insecticite pe bază de Fipronil, deoarece nu este permisă utilizarea lui ca substanţă antiparazitară pentru păsările şi animalele destinate consumului uman. În mai multe state europene au fost descoperite ouă contaminate cu Fipronil tocmai pentru că reprezentanţii fermelor nu au respectat recomandările.

Şi DSVSA Olt este în alertă, după ce la nivel european a fost declanşată o alertă privind ouăle contaminate cu Fipronil, un insecticid pentru uz larg, folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele şi coroplişniţele, însă nu este permisă utilizarea lui ca şi substanţă antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

În acest context, specialiştii DSVSA Olt au demarat o serie de controale în exploataţiile comerciale de păsări, pentru verificarea acestora sub raportul utilizării în acţiunile de dezinsecţie a insecticidelor care conţin substanţa incriminată, Fipronil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii DSVSA Olt au precizat că în ferma verificată din judeţ nu se utiliza acest insecticid.

„Pe 11 august, echipa de medici veterinari din partea DSVSA Olt a fost în control la o societate comercială din judeţ. În urma verificării s-a constatat că agentul economic nu utilizează insecticid care conţin substanţa activă incriminată în alertă. Menţionăm că acţiunile de control sunt în curs de desfăşurare şi în perioada următoare”, spun reprezentanţii DSVSA Olt.

Politica