vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doar 15 şomeri au cerut ajutor de chirie în primele două luni de program

Numai 15 şomeri s-au înscris pentru obţinerea subvenţiilor de la stat pentru chirie din luna iunie până în prezent prin programul Prima chirie, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de muncă.

Prima chirie este un program prin care şomerii care îşi găsesc un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 kilometri de domiciliu pot beneficia de o subvenţie de maximum 75% din valoarea chiriei, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună.

„Normele de aplicare ale Programului Prima Chirie (HG nr. 374/2017) prin care se reglementează metodologia de acordare a primei de relocare şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă şi care îşi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 km pentru a se încadra în muncă au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 06.06.2017. Având în vedere perioada scurtă ce a trecut de la adoptarea normelor de aplicare ale programului Prima chirie, menționăm faptul că din datele parţial centralizate pentru primele şapte luni ale anului în curs, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă au înregistrat un număr de 15 solicitări“, arată reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) într-un răspuns la o solicitare a ZF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru anul acesta, ANOFM are alocat un buget de 18 milioane de lei, din care până la finalul lunii iunie a cheltuit numai 6.250 de lei, adică 0,03% din suma totală alocată. Dacă s-ar fi alocat suma maximă de 900 de lei pe lună pentru subvenţionarea chiriei şomerilor, în cele şase luni din 2017 de la începerea programului ar fi putut să beneficieze peste 3.300 de şomeri de această facilitate.

Sursa: Ziarul financiar

Politica