Actualitate, Olt, Oltenia

Pensiile, alocațiile, indemnizațiile și salariile bugetarilor, primite mai devreme

Minivacanţa de Sfânta Maria îi găseşte pe cei mai mulţi dintre olteni cu bani în conturi. Pensiile, alocaţiile, indeminizaţiile de creştere a copilului şi salariile bugetarilor se acordă cu câteva zile mai devreme, printr-un ordin al ministrului Finanţelor Publice. Casa Judeţeană de Pensii Olt şi Agenţia Judeţeană de Plăţi Olt au virat banii către bănci şi poştă. Prin urmare, oltenii îşi pot verifica cardurile.

Ministrul Finaţelor Publice, Ionuţ Mişa, a emis un ordin prin care angajaţii din 20 de ministere şi instituţii publice vor primi mai devreme cu câteva zile salariul aferent lunii iulie. Măsura a fost luată deoarece ziua de salariu pică tocmai în zilele libere de Sfânta Maria, pe 14 şi 15 iulie bugetarii beneficiind de o minivacanţă.
De asemenea, pensiile, alocaţiile şi indeminizaţiile de creştere a copilului se acordă mai devreme. Casa Judeţeană de Pensii Olt Olt a virat deja sumele către benefciiari.
„Pensiile se dau în avans. Am făcut deja plata de pe data de 9 august. Cei care au card probabil au deja banii în cont”, a precizat Constanţa Gheorghe, purtător de cuvânt al CJP Olt.
Agenţia Judeţeană de Plăţi a virat, de asemenea, banii pentru acordarea alocaţiilor şi indemnizaţiilor de creştere a copilului.
„Începând de azi, mâine, oamenii au banii în conturi. Am virat sumele către poştă şi bănci. Cei mai mulţi au carduri, dar sunt şi persoane care au mandate poştale”, a precizat Maria Bănică, purtător de cuvânt al AJPIS Olt.
Instituţiile publice vor fi închise luni şi marţi. Guvernul a decis să acorde liber inclusiv pe data de 14 august, însă ziua va fi recuperată ulterior de către angajaţii de la stat.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE