joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României/ Gorjenii merg în turul secund

AS Recolta Dănceu – ACS Știința Turceni 1-1 (3-4 după loviturile de departajare)

ACS Știința Turceni a eliminat Recolta Dănceu la loviturile de departajare și s-a calificat în turul secund al Cupei României.

Câștigătoarea etapei județene a Cupei României – Mehedinți, AS Recolta Dănceu, s-a oprit în primul tur al fazei naționale. Miercuri după-amiaza, mehedințenii au întâlnit, pe propriul teren, reprezentanta Gorjului, ACS Știința Turceni, iar echipa calificată a fost decisă la loviturile de departajare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai insistenți în atac, oaspeții au deschis scorul, în minutul 32, prin Adrian Simcea, din 11 metri, iar la începutul reprizei secunde, același jucător a avut posibilitatea să ducă scorul la 2-0, însă lovitura sa, de la punctul cu var, a fost respinsă de portarul Cosmin Ilie. Recolta a egalat în minutul 67, prin Gheorghe Gădăleanu, iar, până la finalul timpului regulamentar nu s-a mai marcat, astfel că meciul a intrat în prelungiri. Cum nici după cele două reprize suplimentare nu s-a înscris, au urmat loviturile de departajare, unde Alin Rapcea și Cristian Boboescu au ratat pentru gazde, în timp ce oaspeții au greșit ținta doar prin Bogdan Dolcescu. De marcat au făcut-o Robert Țogoe, Adelin Făiniși și Florin Piciorgros, respectiv Dumitru Butoi, Cristian Stegaru, Alin Văcaru și Răzvan Olteanu.

Astfel, ACS Știința Turceni s-a impus cu 4-3 și s-a calificat în turul secund, urmând să întâlnească, pe data de 23 august, o echipă de Liga III-a.

Puteam să câștigăm încă din timpul regulamentar, când am trimis de patru ori mingea în bară și am ratat un penalty. Sper să avem un parcurs cât mai lung în faza națională a Cupei României, dar principalul obiectiv îl reprezintă campionatul județean. În Liga a IV-a Gorj, ne vom bate pentru primul loc cu Petrolul Bustuchin, dar pretenții mai pot emite Petrolul Țicleni sau Jiul Rovinari. Nu trebuie neglijate nici Parângul Sadu sau Vulturii Fărcășești. Știința Turceni a efectuat vara aceasta un cantonament centralizat de șapte zile pe malul Mării Negre. Ne pregătim serios, fiindcă vrem să revenim, anul viitor, în Liga a III-a”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Alin Văcaru, jucător care a evoluat, în trecut, la FC Drobeta și Minerul Valea Copcii.

Actuala sa echipă câștigase Cupa României – faza județeană Gorj, după ce a dispus, în finala jucată pe terenul din Țicleni, cu scorul de 2-1, de Gilortul Târgu Cărbunești. În campionat, Știința Turceni a terminat sezonul precedent din Liga a IV-a Gorj pe locul secund, după Internațional Bălești, care a câștigat, ulterior, barajul pentru promovare în Liga a III-a în detrimentul doljenilor de la Tractorul Cetate (2-1, 3-1).

Politica