vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României/ Calafatul s-a oprit în primul tur

Gruparea de la Dunăre a fost eliminată de AS Milcov și se va concentra acum doar pe jocurile din campionat.

Dunărea Calafat a rămas să lupte doar pe un front, după ce a fost eliminată miercuri seara în Cupă de AS Milcov, grupare din județul Olt. La capătul celor 90 de minute de joc, oaspeții au câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Ciurea (43) și Iordache (90). Totuși, gazdele consideră că trebuia să li se acorde un penalti în minutul 60 când Grigorie a fost agățat în careu de portarul oaspeților, Turianu, dar centralul vâlcean Cătălin Buși în loc să acorde 11 m și eliminarea portarului ca ultim apărător, a dictat simulare la jucătorul gazdelor. Chiar dacă a pierdut, Dunărea a avut ocaziile clasare de gol prin Târâși, Drăghici, Grigorie sau Puțintelu. Ba mai mult în min. 90+5 Târâși a ratat o lovitură de pedeapsă. Dunărea Calafat, antrenată de Claudiu Oncică, s-a bazat pe: Surdu – Iureș, Săpăceanu, Schuster, Sgubin, Puțintelu, Matei, Grigorie, Târâși, Drăghici, Tudosie. Au mai jucat: Mihalache, Giubelan și Cotocu. Oaspeții i-au avut în teren pe Turianu – Burcea, Miu, Rizeanu, Tudor, Preda, Ciurea, Ioniță, Amza, Marin, Iordache, Au mai intrat: Bâră, Covercă și D. Niculescu.

Faza a 2-a a Cupei României, la care vor participa cele 26 de echipe calificate din faza I plus 32 echipe participante în ediția precedentă a Ligii a 3-a, este programată să aibă loc miercuri, 23 august 2017, ora 17.30. În această etapă vor intra în competiție și cele două grupări doljene din C, CSU II Craiova și CSO Filiași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru calafeteni urmează jocul de sâmbătă din cadrul primei etape a Ligii a 4-a Dolj, unde vor întâlni pe terenul sintetic de la Aripile, pe FC U Craiova 1948. Meciul se va juca de la ora 18, iar în aceeași zi dar de la ora 11 mai au loc partidele: Flacăra Moțăței – Recolta Ostroveni, Jiul Podari – Metropolitan Ișalnița, Progresul Băilești – Progresul Segarcea, Știința Danubius Bechet – Ajax Dobrotești, Unirea Tricolor Dăbuleni – Viitorul Cârcea și Victoria Plenița- Tractorul Cetate.

În acest sezon locurile 13 și 14 retrogradează în liga a 5-a, iar ocupantele primelor 4 poziții în clasamentul sezonului regulat joacă în play-off, în care echipele intră cu punctajul obținut în meciurile directe. De asemenea echipele clasate pe locurile 5 – 12 joacă în Cupa Ligii Dolj.

Politica