joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala U19/ Bîrzan a jucat o repriză

Mijlocașul împrumutat de CSU la FC Argeș a început titular primul meci din dubla manșă cu Cipru.

Echipa națională a României U19 a remizat cu selecționata similară a Ciprului, scor 0-0, într-o partidă pe care tricolorii au dominat-o clar. Aceștia vor putea să își ia revanșa în această serară începând cu ora 19.30 la Centrul Național de Fotbal de la Maaogoșoaia. În primul „11” a fost folosit și juniorul de la CSU, Radu Bîrzan cela care a fost împrumutat pentru un sezon al divizionara B FC Argeș. Bîrzan și-a trecut în cont o ocazie când a șutat din apropierea careului, însă portarul ciprioților a reținut mingea.Un alt junior care a și debutat la CSU în prima ligă, dar care s-a transferat în această vară la FCSB, Andrei Vlad, a jucat pe toată durata meciului.

Formula de start folosită de antrenorul Adrian Boingiu a fost: Andrei Vlad – Denis Hăruț (Ricardo Grigore 79), Constantin Dima (Dan Berci 88), Cristian Podină (Alexandru Străulea 79), Radu Boboc (Cristi Vasile 71) – Vlad Dragomir (George Merloi 71), Rareș Lazăr (Andrei Chindriș, 71) – Radu Bîrzan (Amir Jorza 45), 10. Mihai Ene (Claudiu Micovschi 45), Albert Stahl (Liviu Gheorghe 45) – 19. Robert Moldoveanu (Andrei Sîntean 71).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt jucător oltean care a evoluat este Radu Boboc, un produs al Academiei de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, care joacă la Viitorul Constanța.

Sunt două jocuri care ne vor ajuta să vedem la ce nivel se află jucătorii după vacanță, pentru că pregătirea lor este diferențiată. Cred că este o generație de excepție, atât fotbalistic, cât și comportamental. Dacă vor reuși să gestioneze bine momentele de muncă, mulți dintre ei vor bate la porțile primei reprezentative”, a declarat antrenorul Adrian Boingiu.

În toamnă, tricolorii vor evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a calificărilor. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 vor merge mai departe în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

Politica