joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LIGA A II-A/CS Pandurii are antrenor nou. Iencși a descălecat la Târgu Jiu

Oficialii clubului gorjean i-au găsit deja înlocuitor lui Mihai Teja, care decisese să despartă la Pandurii, la doar 2 zile după ce semnase contractul

Rămasă fără antrenor, CS Pandurii s-a înțeles cu Adrian Iencși pentru preluarea băncii tehnice. Președintele USMO, Marin Condescu, spune că obiectivul noului antrenor îl reprezintă promovarea și a lansat câteva săgeți la adresa lui Mihai Teja, care, joia trecută, semnase contractul cu echipa gorjeană, iar sâmbătă, în meciul pe care fosta prim-divizionară l-a disputat la Pitești, a refuzat să ia loc pe bancă și a stat la tribuna oficială. L-am găsit liber pe piață pe Iencși, care tocmai ce-și reziliase contractul cu Dunărea Călărași. Am ajuns la o înțelegere , cu obiectiv promovarea. Trebuie ca antrenorul să vadă lotul, dar eu cred că ne mai trebuie doar 1-2 jucători cu experiență, ca să fim mai liniștiți în privința obiectivului. E clar că nu putem aduce numai jucători de Liga I, fiindcă suntem în liga secundă acum. Oricum, nu poți joi seara să ai încredere în lot și să spui vineri dimineața că nu mai ai încredere”, a declarat Condescu. În schimb, Iencși a fost mai ponderat în declarații și a spus că nu poate garanta revenirea Pandurilor în Liga I: Am găsit la echipă 28 de jucători, însă nu sunt toți legitimați. Cu câțiva dintre ei am lucrat, dar pe majoritatea nu-i cunosc și nu mă pot pronunța în privința lotului. E adevărat că numele Pandurii te obligă să te gândești la revenirea în Liga I, dar, trebuie să fim conștienți, că, pentru a ținti promovarea, trebuie să avem puse la punct relațiile de joc. Asta nu se poate face dintr-o dată. Ai nevoie e timp, iar noi suntem deja în plin campionat. Deocamdată, eu nu pot promite că voi face lucruri mărețe!

În această vară, Iencsi a fost, pentru câteva zile, secundul” lui Devis Mangia la CSU Craiova, după care a plecat „principal” la Dunărea Călărași, pe banca căreia a și stat sâmbăta trecută, în meciul pierdut cu 4-1 la Clinceni, în noul sezon al ligii secunde. Sâmbătă, Iencși va debuta la Pandurii, în meciul cu Chindia Târgoviște, de la Motru. Născut în Piatra Neamț, fostul jucător al Rapidului a mai antrenat CS Corbeanca, CS Popeşti Leordeni, FC Voluntari (pe care a promovat-o în Liga 2), FC Hunedoara, Sporting Turnu Măgurele, Foresta Suceava și Unirea Jucu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei antrenori în doar 6 săptămâni

După retrogradare și despărțirea de Flavius Stoican, CS Pandurii s-a reunit, în pauza competițională de vară, sub comanda lui Ștefan Nanu, însă acesta a părăsit echipa după doar două săptămâni. A fost adus Mihai Teja, care i-a pregătit pe gorjeni timp de 3 săptămâni, după care a părăsit și acesta Pandurii, nemulțumit de lotul pus la dispoziție. Eu am venit la Pandurii să fac performanţă, nu să fiu pe locul 9-10. Deşi sunt nişte tineri talentaţi în lot, nu e suficient pentru promovare. Am mai fi avut nevoie de câţiva jucători cu experienţă. Nu văd cum Pandurii ar putea ataca promovarea fără să întărească lotul. Nu m-a contactat nimeni de la Juventus Bucureşti, aşa cum s-a scris”, a spus Teja.

 

Politica