marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiul din Svinița a afectat 50 de hectare de pădure

50 de hectare și coronament au fost afectate de incendiul izbucnit duminică la Svinița. Pompierii au intervenit continuu, în sprijinul lor fiind trimis și elicopterul de la Inspectoratul General al Aviației, dotat cu dispozitiv Bambi Bucket, și o aeronavă a Ministerului Apărării, care, duminică a efectuat pentru prima dată o astfel de operațiune. Luni însă, aeronava C-27J Spartan, care poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, nu a mai putut interveni din cauza norilor aflați la joasă altitudine.

A intervenit însă elicopterul, peste 30 de pompieri de la ISU Mehedinți, 17 de la ISU Dolj și 17 de la ISU Caraș-Severin.

Incendiul este localizat. S-au efectuat 29 de aruncări cu elicopterul de la IGAV. Aeronova a venit dar nu poate să execute aruncare de la joasă înălțime. Momentan este în stand-by, pentru că este nebulozitate foarte joasă. Sunt 50 de hectare afectate, fiind vorba de mai multe focare”, a precizat, luni după-amiază, pentru Jurnalul Olteniei, Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la închiderea ediției, incendiul nu a fost lichidat, dar reprezentantul ISU Mehedinți a precizat că dacă până la lăsarea nopții focul nu va fi stins, pompierii vor rămâne în zonă pentru supraveghere.

În schimb, incendiul care a izbucnit, joi, în Parcul Naţional Domogled, la o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată, a fost stins luni dimineaţă, după ce în zonă a plouat. Zona este însă, în continuare, supravegheată de rangerii Parcului.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica