joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: MĂSURILE DE ÎNCURAJARE A LUCRĂRII TERENURILOR TREBUIE SĂ FIE PRIORITARE

ION CUPĂ, Președinte ALDE DOLJ:” Majorarea impozitului pe terenurile nelucrate nu trebuie să vicieze dreptul de proprietate privată ”

Preocuparea guvernului de a introduce cât mai multe terenuri în circuitul productiv este corectă. Ea trebuie însă realizată mai degrabă prin mijloace de stimulare a proprietarilor de terenuri în sensul lucrării sau valorificării lor decât prin impozitarea excesivă a nelucrarii lor.

În acest sens propunerea de modificare a Codului Fiscal prin care proprietarii care își lucrează terenurile vor fi scutiți de plata impozitului pe acestea este binevenită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cealaltă propunere de modificare a Codului Fiscal din acest domeniu prin care autoritățile locale pot majora impozitul pe terenurile agricole care nu sunt lucrate timp de doi ani trebuie bine gandită în acord cu practica europeana în materie și având în vedere nevicierea dreptului de proprietate privată.

Supraimpozitarea terenurilor nelucrate trebuie aplicată acolo și numai acolo unde proprietarii dovedesc rea voința în raport cu valorificarea terenurilor avute în proprietate.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica