vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu Teja în tribune, gorjenii au smuls un punct

 La primul joc în eșalonul secund, după o pauză de 12 ani, CS Pandurii a remizat, în deplasare, cu FC Argeș

 

CS Pandurii Târgu Jiu a început sezonul 2017-2018 cu e remiză albă, consemnată în jocul cu FC Argeș, una dintre contracandidatele la promovare. Piteștenii au avut mai mult inițiativa, dar, per ansambu, partida din Trivale a fost una modestă. Cu un lot remaniat aproape complet, portarul Răzvan Stanca, mijlocașul Ionuț Zaina și atacantul Rodemis Trifu fiind singurii care au evoluat și campionatul trecut la Pandurii, echipa gorjeană a reușit să smulgă un punct și speră ca etapa viitoare să bifeze prima victorie, mai ales că va juca, la Motru, cu Chindia Târgoviște. Nu se știe însă dacă antrenorul Mihai Teja va mai pregăti Pandurii pentru jocul respectiv. De altfel, tehnicianul de 39 de ani nici măcar nu a luat loc pe bancă în Trivale, ci a preferat să urmărească jocul cu FC Argeș de la tribuna oficială. Se pare că Teja a fost ofertat de Juventus București, care vrea să se despartă de antrenorul Daniel Oprița, după ce echipa din Colentina a acumulat un singur punct după primele 4 etape disputate în Liga I.

“Teja a primit o ofertă. Dacă se concretizează, îi dăm voie să plece, că aşa a fost înţelegerea: în cazul în care primește o ofertă mai bună, din Liga I, nu ne opunem. Marcel Ploaie rămâne în continuare la echipă, la fel şi Dorian Gugu. Gugu e veşnic, e din Târgu Jiu, e al echipei. El a fost secund și în mandatul lui Flavius Stoican, este omul nostru de continuitate”, a explicat președintele USMO, Marin Condescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, cu FC Argeș, Dorian Gugu (foto) a fost cel care a dat indicații de pe banca tehnică, iar, la conferința de presă, a pus rezultatul de 0-0 pe seama căldurii insuportabile de la nivelul gazonului.

“Cred că a fost un joc bun al ambelor echipe, ținând cont de temperatura existentă la ora meciului. Nu poți să joci fotbal la 40 de grade. Ambele echipe puteau câștiga, dar, per ansamblu, rezultatul cred că a fost echitabil. Sper ca de la meci la meci, jocul  nostru să crească. Încercăm să ne revenim fizic până sâmbătă și să câștigăm cu Târgoviște”, a declarat Gugu.

CS Pandurii disputase precedentul meci în eșalonul secund pe 11 iunie 2005, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, cu CS Building Vânju Mare, de care a dispus, cu 3-1, după un joc cu cântec, decis după pauză. În urma acelui rezultat, echipa gorjeană a promovat, în premieră, pe prima scenă, în detrimentul contracandidatei Inter Sibiu.

 

 

După Șoimii, Foresta

Revenind la prima etapă din actualul sezon, UTA Arad, considerată principala favorită la promovare, s-a impus cu 1-0 la Târgoviște, iar contracandidatele ASA Târgu Mureș și Hermannstadt Sibiu au dispus de Știința Miroslava (2-1), respectiv CS Balotești (3-0). În evidență a ieșit însă rezultatul partidei Ripensia Timișoara – Foresta Suceava (16-0). Aflată în pragul falimentului, echipa din Moldova a pierdut toți jucători în pauza competițională de vară, trei dintre ei fiind achiziționați chiar de Pandurii (Lung, Ciobanu și Drugă) și a făcut deplasarea în Banat doar cu juniorii. Tot cu 16-0 pierdea, în prima etapă a sezonului trecut, și Șoimii Pâncota, echipă care a mizat tot pe juniori, în meciul respectiv, de la Afumați. După alte rezultate de maidan, clubul arădean a pus, într-un târziu, capăt suferinței și s-a desființat.

 

FC Argeș – Pandurii 0-0

FC Argeș: O. Popescu – I. Şerban, A. Cruceru (46, Bîrzan), B. Vişa, A. Panait, A. Popa (65, A. David), G. Cotigă (cpt.), C. Torişte, I. Năstăsie, C. Stoica (61, A. Nilă), D. Şerbănică. Antrenor: Iordan Eftimie.

Pandurii: R. Stanca (cpt.) – A. Vodă, D. Ciobanu, D. Lung, C. Drugă (70, A. Vasilescu), D. Pîrvulescu (53, C. Raiciu), I. Zaina, M. Cocîrlă (58, G. Dodoi), R. Trifu, C. Rus, A. Şendroiu. Antrenor: Dorian Gugu.

Arbitri: F. Andrei (Târgu Mureş) – F. Cosma (Piatra Neamţ) şi A. Roman (Târgu Neamţ)

Stadion “Nicolae Dobrin” (Pitești), spectatori 3.000

 

Etapa I

ASA Târgu Mureș – Știința Miroslava           2-1

Luceafărul Oradea – Sportul Snagov 1-1

Ripensia Timișoara – Foresta Suceava            16-0

Dacia Unirea Brăila – ASU Poli Timișoara    2-3

Chindia Târgoviște – UTA Arad                    0-1

Metaloglobus București – Olimpia Satu Mare 0-1

Academica Clinceni – Dunărea Călărași        4-1

CS Mioveni – CS Afumați                             4-0

FC Hermannstadt Sibiu – CS Balotești          3-0

 

Etapa viitoare

Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgoviște

Sportul Snagov – CS Balotești

CS Afumați – AFC Hermannstadt

Dunărea Călărași – CS Mioveni

Olimpia Satu Mare – Academica Clinceni

UTA Arad – Metaloglobus București

ASU Poli Timișoara – FC Argeș

Știința Miroslava – Dacia Unirea Brăila

Foresta Suceava – ASA Târgu Mureș

Luceafărul Oradea – Ripensia Timișoara.

Politica