marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Puternic incendiu în Șvinița. Se intervine cu o aeronavă Spartan

Toate forțele care interveneau în Domogled au fost redirecționate, duminic[ după amiază, la un incendiu de pădure izbucnit la Șvinița. La acest incendiu a fost trimis și elicopterul dotat Bambi Bucket. La fața locului a fost trimisă și o aeronavă C-27 J Spartan, a Minsiterului Apărării, echipată în configurație pentru stins incendii, pentru a executa, pentru prima dată, o misiune umanitară de stingere a unui incendiu.

“Este vorba despre un incendiu de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în zona localității Șvinița, județul Mehedinți.

Misiunea a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru situații de urgența din Ministerul Afacerilor Interne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este prima misiune reală de acest gen executată de piloții români.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu – pilot și șef al echipajului, căpitanul Romeo Gîrz – copilot, căpitanul Daniel Motoroiu – copilot și maiștrii militari Maftei Țebrean, Gabriel Stancu și George Băltescu – loadmasteri.

Aeronava este echipată cu șase containere a câte 1.000 de litri de apă fiecare”, au scris reprezentanții Ministerului Apărării, pe pagina de facebook.

“La incendiu acționează 28 de subofițeri, doi ofițeri sub coordonarea inspectorului șef al ISU Mehedinți, două autospeciale cu apă și spumă, două autospeciale de muncă operativă, o autospecială de transport personal și un ATV de stins incendii. Sunt afectate peste trei hectare de litieră și coronament”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Flavius Iscru.

În sprijin au fost trimise și 17 cadre de la ISU Semenic al județului Caraș-Severin, 17 cadre de la ISU Dolj și Centrul Mobil de la ISU Timiș.

Politica