joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biblioteca din Vacanță: Cursurile de Dans

Biblioteca din Vacanță”, program recreativ organizat neîntrerupt de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din 2009 până în prezent, include, pentru ediția actuală, cursurile de dans. Desfășurate de voluntarul Andreea Neagoe, dansator de performanță, cursurile de dans nu reprezintă o noutate pentru elevii care s-au înscris la cursurile „Bibliotecii din Vacanță”. În urmă cu doi ani, în 2015, în cadrul celei de-a VII-a ediții, între activitățile propuse de bibliotecari figurau și cursurile de dans. Desfășurate la acea vreme de voluntarul Diana Răducu, instructor profesionist și dansator de performanță, cursurile au reușit să atragă interesul tuturor celor pasionați de mișcarea în aer liber, de voie bună și distracție. Numărul mare de copii înscriși în anul 2015, faptul că dansurile a fost singura dintre activitățile desfășurate în aer liber, în curtea instituției, ne-a determinat să luăm în calcul reluarea experienței pentru ediția actuală.

Dansul este „viu”, nonformal și dătător de voie bună. Invățăm câțiva pași de bază din dansul modern, învățăm să ascultăm muzica, să exprimăm ceea ce simțim că transmite muzica, și, bineinteles, să ne distrăm”, susține Andreea Neagoe. Dincolo de faptul că mișcarea în sine este o activitate necesară și sănătoasă, sunt binecunoscute și celelalte avantaje ale practicării dansului între care, ținuta dansatorilor și starea generală de bine, cu efecte îmbucurătoare pentru psihicul uman, sunt cele mai evidente. „Dansul presupune atenție și coordonare, la nivel personal sau de grup, dar și dorința de a fi expresiv și competitiv”, a mai declarat voluntarul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Între sporturile românești, dansul, deși nu este sport olimpic, oferă în fiecare an satisfacții internaționale pentru mulți dintre sportivii români înscriși în numeroase concursuri. Deși rezultatele înregistrate la competițiile naționale și internaționale nu sunt cunoscute întotdeauna de publicul larg, recunoașterea de care se bucură sportivii români, la care se adaugă grația, delicatețea și ținuta pe care le aduce cu sine practicarea regulată a dansului reprezintă doar câteva dintre argumentele care explică afluxul fără precedent de copii și tineri iau cu asalt sălile și școlile de dans.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dansul, indiferent de variațiile de stil, este sportul pe care tot mai mulți părinți îl aleg pentru copilul lor. Cunoscut pentru trăsăturile de caracter pe care le imprimă, pentru finețea și rafinamentul mișcărilor, ca și pentru coordonarea și colaborarea pe care le stimulează, dansul este unul dintre cele mai dinamice sporturi. Tocmai de aceasta, nu puteam rata ocazia de a-l reintroduce în oferta de cursuri și ateliere ale Bibliotecii din vacanță”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Politica