vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Kaiac-canoe/ Orșova a dispărut de pe podiumul mondial și european

Pentru prima dată, în ultimele trei decenii, CSS Orșova n-a reușit să obțină nicio medalie internațională, la kaiac-canoe.

După eșecul de la Campionatul European de juniori, găzduit, în luna iunie, de capitala Serbiei, Belgrad, clubul orșovean a clacat și la Mondialale desfășurate, săptămâna trecută, la Bascov, lângă Pitești. De altfel, CSS Orșova a fost reprezentat la recentul campionat mondial doar de maramureșeanca Natalia Bodnariuc, sportivă clasată pe lotul al IX-lea, cu ambarcațiunea de kaiac 4 x 500 m. Nici delegația României n-a strălucit la Bascov, unde obținut doar o medalie la juniori, de argint, în proba de k 2 x 500 m, formată din Laura Pleșca și Adriana Mihai. Rezultatul i-a adus țării noastre de-abia locul al XVI-lea în clasamentul general, la mare distanță de câștigătoarea Ungaria, care a cucerit cinci medalii de aur, cinci de argint și una de bronz.

Dacă, la edițiile precedente, sportivii de la Orșova aduceau majoritatea medaliilor pentru România, am ajuns în prezent să mai avem doar un singur junior în lotul național. N-am luat medalie nici la Europene și nici acum, la Mondiale! Din păcate, culegem roadele de acum 4 ani, când la Orșova nu s-au mai făcut selecții, iar sportivilor rămași li s-au tăiat banii pentru hrană. De vreo 2-3 ani, se crește o nouă generație la Orșova, care, cu siguranță, va aduce rezultate la viitoarele campionate europene și chiar mondiale”, a declarat Ilie „Puiu” Bănăduc, fost director al CSS Orșova, până în acest an. Din cauza unor grave probleme medicale, Bănăduc a fost înlocuit, din funcție, de Alexandru Ghițoica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut, România obținea șase medalii la Campionatul European de Juniori și două la Campionatul Mondial, iar bănățeanul Marius Milu, sportiv legitimat la vremea respectivă la CSS Orșova, cucerea aurul atât la Europenele de la Plovdiv, cât și la Mondialele de la Minsk, în proba de canoe 4 x 500 m. În prezent, Milu reprezintă CS Dinamo București. Secția de kaiac-canoe de la CSS Orșova a atins apogeul în 2011, când sportivii săi cucereau, la Mondiale de la Branderbung, o medalie de aur, două de argint și două de bronz, iar la Europenele de la Zagreb aduceau nu mai puțin de cinci medalii de aur, una de argint și cinci de bronz!

Politica