vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefect: Sinistrații din Alunu trebuie să primească despăgubiri de 32,7 miliarde de lei

Sinistrații din Alunu ar trebui să primească despăgubiri, iar Prefectura Vâlcea a inițiat demersurile în acest sens, a declarat prefectul Florian Marin.

„Ultimele măsuri pe care Prefectura Vâlcea le-a luat a fost iniţierea unei Hotărâri de Guvern în baza unui raport de evaluare întocmit de către un evaluator profesionist la solicitarea administraţiei locale Alunu. Evaluatorul a concluzionat că despăgubirile solicitate pentru cele 8 gospodării şi 27 de persoane se cifrează la 32,7 miliarde de lei. Am înaintat un proiect de hotărâre în acest sens. Nu ştiu cât va dura procesul acesta al aprobării Hotărârii de Guvern, însă pot să vă promit că imediat ce va apărea această hotărâre o să v-o aduc la cunoştinţă”, a spus prefectul Florian Marin.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat, conform viațavâlcii.ro, că la Alunu specialiştii Administrației Bazinale de Apă lucrează în continuare la amenajarea râului Olteţ, activitate care va mai dura. Tot la iniţiativa Prefecturii, zilele trecute, o firmă de panificaţie a trimis, ca donaţie, celor 27 de sinistraţi, produse alimentare în valoare de aproximativ 1500 de lei, mai scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectura a cerut și un ajutor de urgență în valoare  de 70 milioane lei pentru fiecare dintre familiile sinistrate din Alunu, de la Agenția pentru Prestații Sociale.

„A ieşit o Hotărâre de Guvern până acum, dar vrem să vedem conţinutul hotărârii, să vedem dacă sunt prevăzute şi familiile respective”, a precizat prefectul Florian Marin.

În luna mai a acestui an, halda de steril de la Alunu a început să alunece iar de atunci opt gospodării au fost distruse de alunecarea de pământ, 27 de persoane rămânând pe drumuri. Halda de steril de la Alunu a mai distrus hectare întregi de pădure şi a afectat inclusiv Drumul Judeţean 605 C.

 

Politica