joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LUPTE/Bronz european pentru severineanca Roxana Capezan

 

Legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin, Roxana Capezan (60 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Lupte pentru cadeți, desfășurat la Sarajevo.

Deși se afla la prima sa participare la Europene, severineanca Roxana Capezan a dat dovadă de maturitate și a izbutit să aducă o nouă medalie continentală pentru CSM Drobeta Turnu Severin, după o pauză de 3 ani. Ultima luptătoare a clubului severinean care urcase pe podiumul de premiere fusese, în 2014, Suzana Șeicariu, la Mondialele de Juniori de la Samakov (Bulgaria), unde a cucerit bronzul. În 2013, Șeicariu, care, de 2 ani, reprezintă CS Steaua București, luase argintul la Europenele de cadeți, de la Bar (Muntenegru). Prima medalie continenală pentru CSM Drobeta fusese adusă de Bianca Iancolovici, în 2007, la Europenele de juniori, de la Belgrad, în Serbia, unde a cucerit argintul.

A câștigat 4 meciuri

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Sarajevo, în Bosnia&Herțegovina, Roxana Capezan a dispus în primul tur de cehoaica Valerie Pragacova (11-0), în optimi a trecut cu 8-6 de poloneza Patrycja Dudek, iar în sferturi s-a fost învinsă cu 10-5 de estona Viktoria Vesso, care avea să cucerească ulterior argintul. Intrată în recalificări, severineanca a trecut cu 8-2 de germanca Elena Sell, succes care i-a dat posibilitatea să lupte pentru bronz. În meciul decisiv, sportiva, pregătită la CSM Drobeta de Marin Dobrescu și Nicoleta Bogasieru, a dispus de ucraineanca Karyna Kolesnik. Adversara a condus cu 6-0, după 3 acțiuni de 2 puncte, dar Capezan a revenit și a egalat la 6, având o acțiune de 4 puncte și una de 2 puncte. Astfel, severineanca a fost declarată învingătoare, deoarece a avut o acțiune de valoare mai mare.

“A fost foarte greu. Am avut 5 meciuri, din care am câștigat 4. După ce am trecut în recalificări de sportiva din Germania, care luase argint anul trecut la Europene, am avut un meci foarte solicitant, pentru bonz. După prima repriză eram condusă cu 6-0, dar am revenit, iar, în ultimele secunde, am reușit o acțiune care mi-a adus locul al III-lea. Sunt foarte bucuroasă de acest rezultat, dar nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să iau medalie și la Mondialele de cadeți, care vor avea loc la începutul lunii septembrie, la Atena”, a spus Capezan. Lotul feminin al României a mai cucerit la Sarajevo o medalie de aur, adusă de Roxana Tif (43 kg; CSM Lugoj), una de argint, obținută de Beatrice Ferenț (46 kg; CSM Bacău) și încă una de bronz, prin Nicoleta Durac (38 kg; CSM Buzău)

 

 

Politica